Kronika Policijske postaje Kamnik (od 6.12. do 12.12.2021)

0
289

6.12.2021
VLOM V TRGOVINO
Storilec, ki je v trgovino z čevlji stopil kar čez vhodna vrata, zaenkrat še ostaja neznan. Ampak z gotovostjo lahko trdimo, da ne gre za priljubljenega svetnika predvsem pri otrocih Svetega Miklavža, ki bi si želel zaloge otroških čevljev za obdarovanje. Iz trgovine je odtujil večjo količino zimske obutve, ki bo nepridipravu služila še prihajajoča leta. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

POŠKODOVANJE VOZILA
Na Ljubljanski cesti je neznani storilec s fizično silo poškodoval vetrobransko steklo na vozilu. Kaj je neznanec opazil v vozilu, kar bi ga pritegnilo k temu dejanju ni znano, je pa lastniku povzročil kar nekaj materialne škode. Policisti bodo škododelnega »steklarja« poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

7.12.2021
KAZNIVO DEJANJE PONEVERBE
V enem izmed podjetij je zaposleni zaradi zasvojenosti z igrami na srečo, kar na račun podjetja igral in prenakazoval denar na različne račune. Zasvojeni je zaradi odvisnosti do te mere, da njegovo vedenje ni bila več izbira, pač pa obrambni mehanizem od katerega je odvisno njegovo preživetje, podjetje oškodoval za večjo količino denarja, kar pa zaposleni ni mogel zanikati. Zoper »Srečkota« sledi kazenska ovadba na sodišče.

PROMETNA NESREČA
Na Perovem se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

8.12.2021
VROČA JUHCA
Kaj je tako razjezilo občana, da se je tako razburil in nesramno vedel do svoje izven zakonske partnerice ni jasno, predvidevam pa, da »fižolova juhca», ki ni bila po njegovem okusu, ne more nesramneža pripeljati do tako nespoštljivega obnašanja. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

BOKSARSKE SPOSOBNOSTI
Na območju Domžal so policisti obravnavali intervencijo, v kateri je kršitelj sproščal svoje boksarske sposobnosti na svoji partnerici. Takšna surovost sodi v boksarske klube, ne pa v domača družinska okolja. Policisti so » potencialnemu boksarju« izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru, najraje pa bi ga poslali na obvezni vojaški rok v Sibirijo.

9.12.2021
OKAJENI VOZNIK
Policisti so imeli v centru Kamnika v postopku voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Ker je imela voznikova sapica preveč oktanov, mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, voznik pa se bo po hitrem postopku srečal tudi s sodnikom, ki pa bo njegovo denarnico olajšal za kar nekaj rund.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na Korenovi cesti obravnavali prometno nesrečo, zaradi izsiljevanja prednosti voznice, ki je izsilila prednost vozniku cisterne, ki je začel ustavljati vozilo, da bi preprečil trk, vendar je vlečno vozilo zaradi danih snežnih vremenskih razmer začelo zanašati tako, da je trčil v njeno vozilo in pa parkirano vozilo. »Pogumna voznica« je na kraju prejela plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil na policijsko postajo in prinesel denar, ki ga je našel na bankomatu Nove Ljubljanske banke na bencinskem servisu na Perovem. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

11.12.2021
PROMETNA NESREČA
Na Novem trgu se je zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil voznik zaradi nepravilnega prehitevanja in vožnje pod vplivom alkohola. Voznica je zadobila lahke telesne poškodbe in je sama iskala zdravniško pomoč. Povzročitelj, pa si je na kraju prislužil plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

VLOM V HIŠO
Neznani storilec je v popoldanskem času v naselju Gmajnica, skozi balkonska vrata v pritličju vlomil v stanovanjsko hišo, iz katere je odtujil kuverto z denarjem in pa notranjo brezžično alarmno centralo.
Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

12.12.2021
DECEMBRSKA ŽURKA V MENGŠU
Policisti so posredovali v Mengšu, kjer so obiskali žur, kjer je gospodič predvajal preveč glasno glasbo, s katero si je prislužil plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo