Kronika policijske postaje Domžale (od 7.2. do 13.2.2022)

0
807

7. 2. 2022 – INTERVENCIJA
Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je med dedkom in njegovim vnukom prišlo do spora, pri čemer je vnuk med sporom dedka z roko večkrat tudi udaril. V opisanem nihče od udeleženih ni zadobil telesnih poškodb. Policisti so vnuku zaradi kršitve določil ZJRM-1 izdali
plačilni nalog.

8. 2. 2022 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Na kraju so policisti ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilne smeri vožnje trčila v pešca, kateri je v opisanem zadobil telesne poškodbe in bo zdravniško pomoč naknadno iskal sam. Policisti so voznici osebnega avtomobila zaradi kršitve ZPrCP izdali plačilni nalog.

8. 2. 2022 – TATVINA DELOV VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini delov vozila. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je storilec iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil katalizator in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 2. 2022 – ROP V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o ropu v trgovini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je storilec v trgovini pristopil do prodajalke, katera je bila v tistem času na blagajni. Storilec je prodajalki z desno roko ob vrat prislonil manjši nož in pri tem v
slovenskem jeziku dejal, da naj da kaso. Prodajalka je storilcu zaradi opisanega izročila plastično kaseto blagajne z gotovino. Po opisanem je storilec hotel zapustiti prostore trgovine, vendar je do njega pristopila druga prodajalka. Med prerivanjem mu je prodajalka uspela iztrgati plastično kaseto z denarjem, storilec pa je nato s kraja zbežal z nakupovalno košarico v kateri je imel nekaj izdelkov v skupni vrednosti cca. 50 EUR in si jih je v nakupovalno košaro naložil med ogledovanjem trgovine. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 2. 2022 – TATVINA OPAŽNIH PLOŠČ
Policisti so bili obveščeni o tatvini opažnih plošč. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je storilec iz dvorišča novogradnje odtujil cca. 30 m2 opažnih plošč in s tem lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 2. 2022 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je storilec iz odklenjene vrtne lope odtujil tam parkirano kolo znamke Cube in s tem lastnika oškodoval za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z
zbiranjem obvestil.

10. 2. 2022 – TATVINA NAKITA IN DENARJA IZ STANOVANJSKE HIŠE
Policisti so bili obveščeni o tatvini nakita in denarja iz stanovanjske hiše. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je storilec vstopil v stanovanjsko hišo, odšel v spalnico v I. nadstropju le te in tam iz predala omare odtujil več kosov nakita in 700 HRK, ter z opisanim lastnico oškodoval za okoli 1.100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 2. 2022 – TATVINA AKTIKLOV V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je storilka iz trgovine odtujila več artiklov v skupni vrednosti 53,37 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 2. 2022 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je storilec preplezal ograjo ograjenega parkirišča in pristopil do tam parkiranega osebnega avtomobila. Na neugotovljen način je storilec vstopil vanj in iz predala med sprednjima sedežema odtujil gotovino v različnih apoenih v višini 30.200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 2. 2022 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, za katero so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Policisti so voznici prepovedali nadaljnjo vožnjo, ji začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

13. 2. 2022 – TATVINA GORIVA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da sta se storilca z osebnim avtomobilom na katerem sta imela nameščeni reg. tablici, kateri ne pripadata vozilu, pripeljala na bencinski servis in tam v primerne posode, katere sta imela spravljene v vozilu, natočila za 181,94
EUR goriva, ter se po opisanem s kraja odpeljala. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here