Judoisti imajo novega državnega pasovnega prvaka in kopico kolajn

0
844

Minuli vikend je bil za judoiste Judo kluba Komenda ponovno zelo tekmovalno uspešen. V soboto, 19.2.2022 je v Ravnah na Koroškem potekalo Državno prvenstvo v pasovih ter Državno prvenstvo v kategoriji mladincev U21. Na pasovnem tekmovanju na najvišji ravni v Sloveniji so nastopili štirje predstavniki Judo kluba Komenda. Najboljši v svoji absolutni članski konkurenci konkurenci zelenih pasov je bil Luka Lukšič, ki je uspešno premagal štiri močne nasprotnike postal državni prvak ter osvojil višji – moder pas. Odlično se je boril tudi Maj Lokar Gros, ki je med oranžnimi in oranžno zelenimi pasovi zasedel 3. mesto. Kolajna je za las ušla tekmovalki Brini Frece, ki je bila med modrimi pasovi četrta. Prav tako med modrimi pasovi je brez uvrstitve žal ostal Luka Žagar. Maj Lokar Gros in Brina Frece sta se preizkusila tudi med mladinci, čeprav sta kar tri leta mlajša, kjer se je Brina uvrstila na 7. mesto.

Naslednji dan se je v isti dvorani odvijalo še uradno tekmovanje za U12 in U14 in sicer odlično organizirano veliko mednarodno tekmovanje Pokal Guštanj. Tekmovalo je 237 tekmovalcev iz 34 klubov in 5 držav: Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Ukrajine in Avstrije. Judo klub Komenda se je skupno uvrstil na odlično 6. mesto s samo 11 tekmovalci, ki so svoje delo opravili več kot zadovoljivo. Nekateri tekmovalci so z januarjem prestopili v višje kategorije in je bila to za njih prvo tekmovanje. Velik prestop je predvsem v kategoriji U12, kjer se prvič začnejo uradna tekmovanja, ki so veliko težja in množična od tistih pri U10. V kategoriji mlajših dečkov in deklic U12 sta 2. mesto osvojila Zakhar Kholodov in Žiga Potočar. Zakhar se je dobro spopadel z nasprotnikoma iz Slovenije in Avstrije in v samem finalu klonil proti tekmovalcu iz Ukrajine. Tretje mesto je osvojil Svit Starovasnik, ki se je na prvi uradni tekmi odlično odrezal in ima za vzor svojo starejšo sestro Timejo.  Brez uvrstitve je žal ostal Nejc Osolnik, ki je kljub porazu pokazal velik talent in voljo do juda, manjka mu le nekaj izkušenj.

V kategoriji starejših dečkov in deklic U14 sta na najvišji stopnički kraljevala Leon Adrović in Timeja Starovasnik. Leon je imel zelo težke borbe, še posebej pa se je izkazal v finalu, kjer se je boril proti izkušenemu tekmovalcu iz JK Bežigrad, a ga premagal z boljšo borbo, saj je sodnik dosodil tri kazni (shido) za Bežigrajčana. Srebrno kolajno je osvojil Stepan Kholodov, ki je prav tako bil velik favorit za zmagovalca, vendar je v finalu žal izgubil borbo s tekmovalcem iz Avstrije. Veliko točk so prinesli tudi tekmovalci z uvrstitvijo na 3. mesto in sicer Pavle Ilić, Nastja Drakšič Koštomaj in Žana Lazić. Vsi so se dobro borili in pridobili nove izkušnje v zahtevnem svetu tekmovalnega juda. Na sedmo mesto se je uvrstil Karim Veinhandl, ki je imel smolo že v neugodnem žrebu, kjer se je že do repasaža prebijal skozi težke borbe veliko večjih tekmovalcev.

Katarina Kumer


 

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here