Pregled dogodkov Policijske uprave Ljubljana; 3.7.2022

0
319

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 431 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 90 nanašalo na kriminaliteto, 153 na javni red in mir, ter 142 na prometno varnost.

V petek, okoli 9.30 smo bili obveščeni o nesreči pri delu v Kregarjevem na
območju Kamnika, v katerem je bila po prvih podatkih lažje poškodovana ena
oseba.
Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo, ko je delavec telekomunikacijskega podjetja pri opravljanju dela na višini, padel iz droga okoli 5 metrov v globino na travnato površino. Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana. O dogodku je bil obveščen delovni inšpektor. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja s poglavja zoper delovno razmerje in socialno varnost. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V petek, okoli 16. ure se je v naselju Krtina zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznica mopeda.
Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica mopeda pri zavijanju levo zaradi nepravilnega premika trčila v vozilo, ki jo je pravilno prehitevalo. Pri tem se je voznica na mopedu lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 21. ure se je v križišču Virske in Tkalske ulice v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar.
Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar kljub rdeči luči na semaforju zapeljal v križišče in odvzel prednost voznici osebnega vozila. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Policijska uprava Ljubljana

Oglasno sporočilo