Kronika Policijske postaje Kamnik (od 19.7. do 24.7.2021)

0
808

19. 7. 2021
POZABIL DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil in povedal da je na bankomatu Nove Ljubljanske banke na Perovem opravil dvig denarja in ga zaradi pozabljivosti veselo podaril neznanemu občanu, ki si je na njegov račun zagotovo privoščil slasten sladoled, ki se prileže v teh vročih dneh. V kolikor bodo policisti izsledili tega sladkosneda bodo o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

STARODOBNIK PARKIRAN IZVEN BOKSA
Občanka iz Duplice je bila navdušena nad rdečim traktorjem, tako imenovanim starodobnikom, ki je bil parkiran izven začrtanega parkirnega prostora. Ker dovoza in izvoza domačinov ni oviral, je še toliko bolj užival v predvajanju traktor polke. Ponosni traktorist je bil nad opozorilom policistov naravnost navdušen.

POVOZILA JAŠEK
Občanka je speljala iz industrijske cone Fužine proti krožišču, ko jo je na cesti presenetil odprt jašek, ki je povzročil materialno škodo na vozilu. Statistično rečeno je imela voznica veliko srečo, da jo je presenetil le omenjen jašek, glede na stanje naših izvrstnih cest v sicer naši prelepi Alpski deželici.

20.7.2021
PONAREJEN BANKOVEC
Dobro, da ima zaposlena na banki že dolgoletne vsakodnevne izkušnje s preštevanjem denarja. Tako je tega dne pri štetju dnevnega depozitnega pologa fizične osebe zaradi suma, da gre za ponarejen bankovec iz prometa izključila hvala bogu le bankovec za 50 eur. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

TATVINA CEPILCA
Neznani storilec je v Tunjicah pod kozolcem zagledal cepilec in dobil navdih za delo oziroma pripravo drv za prihajajočo hudo zimo. Policisti bodo poskušali cepilca izslediti in ga kazensko ovaditi.

21.7.2021
INTERVENCIJA IN NUDENA ASISTENCA
Policisti so v centru Kamnika obravnavali intervencijo, kjer je bilo že ob prihodu na kraj in v razgovoru z občanom ugotovljeno, da ima hude psihične težave in da boleha za preganjavico, za katero pa ni prejemal ustrezne terapije. Med pogovorom je iz svoje vrečke potegnil večji nož, s katerim si je hotel samopoškodovati z namenom, preprečitve zdravljenja. Med uspešnim pogajanjem s policisti se je pomiril in izročil nož. Z reševalnim vozilom nujne medicinske pomoči ob policijskem spremstvu je bil odpeljan na zdravljenje.

PRESENEČENJE POTOPNEGA STEBRIČKA
Voznik se je pripeljal iz Centra mesta na Kolodvorsko ulico, kjer ga je zaradi nepravilnega premika z vozilom presenetil potopni stebriček, ki se je v kritičnem času dvignil, da je poškodoval vozilo. Globo je poravnal kar na kraju, saj gre za tujega državljana, tako je bila bojazen da bi jo ucvrl domov brez plačila nepredmetna.

22.7.2021
NESOJENO STANOVANJE
Občanka je podala prijavo kaznivega dejanja goljufije preko elektronske pošte in sicer je preko spletne strani booking, plačala večjo vsoto denarja za najem stanovanja v tujini, nakar se je izkazalo, da je denar vrgla skozi okno. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

NALIŠPAL BIVŠEGA ŠEFA
Policisti so v centru Kamnika obravnavali kršitev javnega reda in miru, ki jo je zagrešil bivši zaposleni. Le ta je namreč verbalno napadel bivšega nadarjenega, njegove nespodobne jezične spretnosti pa so policisti nadgradili s plačilnim nalogom.

23.7.2021
NEPRAVILNA SMER VOŽNJE KOLESARKE
V centru mesta se je zgodila prometna nesreča zaradi neupoštevanja pravil kolesarke, ki se je peljala po nasprotnem kolesarskem pasu na pločniku glede na dovoljeno smer vožnje. Ko se je pripeljala v neposredno bližino prehoda za pešce in kolesarskega pasu na Maistrovi je v prednji del kolesa trčil voznik, zaradi česar je kolesarka padla in se pri tem lahko telesno poškodovala. Zaradi pomankanja znanja pravil v cestnem prometu bo zoper mladoletno kolesarko podan obdolžilni predlog na sodišče.

24.7.2021
KRES NA ŠOLSKI
Policisti so bili obveščeni o gorečem reklamnem panoju na Šolski ulici. Zaradi hitrega posredovanja Kamniških gasilcev, je bil požar že pred prihodom na kraj pogašen. Policisti bodo z zbiranjem obvestil ugotovili, zakaj je prišlo do predčasnega kresovanja.

POVOŽENJE DIVJADI
Na regionalni cesti Kamnik-Ločica je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu ji je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here