Šesti festival čebelarske pesmi na Brdu pri Lukovici

0
866

Na tokratni festival čebelarske pesmi pri Čebelarskem centru Slovenije na Brdu pri Lukovici, se je prijavilo kar 10 pevskih zborov oz. skupin. Žal pa sta dva zaradi bolezni odpovedala svoj nastop.
In vendar smo v petek 2. septembra pod milim nebom prisluhnili milim glasovom skupin, ki so nam tokrat zapele. Kot je dejala povezovalka program Barbara Dimc, je pevsko druženje dokaz, da  Slovenci ohranjamo kulturno dediščino tudi s petjem, kajti pesem nas združuje in povezuje, kot čebelarstvo, ki je neke vrste poezija kmetijstva. Petje, pesem, skladbe nas spremljajo povsod, pa naj si bodi v avtu, pod tušem, pri nedeljskem kosilu, ob delu v pisarni, na koncertih, festivalih … skratka povsod in na vsakem koraku. Skoraj si ne znamo predstavljati dneva v tišini.
Pred nastopi pevskih skupin so nam spregovorili: predsednik ČZS  Boštjan Noč,  podpredsednik ČZS  Marko Alaufa in županja občine Lukovica mag. Olga Vrankar.
Zapeli so nam pevci in pevke  mešane pevske skupine dr. France Prešeren iz Breznice, ženski pevski zbor Večernica iz Ajdovščine,  ženski pevski zbor Strmica DU Rožna dolina,  ljudske pevke Predice iz Kamnika, komorni moški zbor ČZS, vokalna skupina Žarek iz Murske Sobote,  moški pevski zbor Janko Kersnik iz Lukovice in mešani pevski zbor Izpod Svete gore. po podelitvi zahval so vsi zbori skupaj zapeli še Slakovega čebelarja in nato druženje nadaljevali v prostorih Gostišča Čebelica, kjer jih je poleg ostalega čakal še “šmorn”,  posladkan z našim slovenskim medom. Do srečanja na 7. festivalu naj  velja čebelarski pozdrav Naj medi.

DJD


Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here