Kronika policijske postaje Domžale (od 12.9. do 18.9.2022)

0
628

12. 9. 2022
PRIJAVA GOLJUFIJE

Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju »Goljufije«. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pri družbi Telemach opravil nakup mobilnega telefona ter paketa v skupni vrednosti 1.341,60 EUR na ime oškodovanke. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 9. 2022
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da sta bili v nesreči udeleženi dve kolesarki, ki sta pri padcu zadobili telesne poškodbe in sta bili z reševalnim vozilom odpeljani v UB KC. Do nesreče med kolesarkama je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji ene izmed kolesark, kateri bodo policisti, zaradi kršitve ZPrCP izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v višini cca. 40 EUR.

13. 9. 2022
DRZNA TATVINA

Policisti so bili obveščeni o drzni tatvini na počivališču avtoceste. Ugotovljeno je bilo, da sta dva storilca na počivališču avtoceste pristopila do parkiranega osebnega avtomobila. Eden od storilcev je odprl voznikova vrata parkiranega vozila in iz njega odtujil torbico z vsebino,
nakar sta se storilca po dejanju s kraja odpeljala. Z opisanim sta storilca tuja državljana oškodovala za okoli 1.040 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 9. 2022
TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA

Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s parkirišča odtujil tam parkiran OA, Lancia, Phedra, temno modre barve in z opisanim lastnico oškodoval za okoli 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 9. 2022
VLOM V TOVORNO VOZILO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem oz. silo telesa razbil steklo na zadnjih levih vratih parkiranega tovornega vozila, vstopil v tovorni del le tega in iz notranjosti odtujil različno orodje. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 5.100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 9. 2022
TATVINA KOLESA

Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da sta storilca neovirano pristopila do nadstreška stanovanjske hiše, kjer sta prerezala ključavnico kolesa in odtujila parkirano gorsko kolo znamke Cube, Air Race 20, sive barve, ter z opisanim lastnika oškodovala za 620 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 9. 2022
TATVINA KOLES

Policisti so bili obveščeni o tatvini koles. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz odprte in odklenjene garaže odtujil moško treking kolo znamke Nakamura, žensko mestno kolo NN znamke in moško cestno kolo znamke Willer Triestina, ter z opisanim lastnico oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 9. 2022
VLOM V VOZILO IN TATVINA ORODJA

Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec poškodoval ključavnico parkiranega tovornega vozila in tako prišel v zaprt zaklenjen prostor, iz tovornega dela vozila pa je nato odtujil več kosov orodja in sicer udarno kladivo, stiskalnico s pripadajočimi nastavki, več baterijskih vrtalk in električno vrtavko. S tem
dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 5300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 9. 2022
KRŠENJE JAVNEGA REDA IN MIRU, ODREJENO PRIDRŽANJE PO 109/2 ZP-1 IN ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so bili obveščeni o kršenju javnega reda in miru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je vinjena kršiteljica vpila na izven zakonskega partnerja, ga žalila in vlekla za rokav. Ker kršiteljica v času intervencije kljub večkratnim opozorilom policistov naj se umiri le to ni
storila, je bilo zoper njo odrejeno pridržanje do iztreznitve, zoper njo pa so bila uporabljena tudi prisilna sredstva. Zaradi neupoštevanja navodil oz. odrejenih zakonitih ukazov policistov je bil kršiteljici na kraju izdan plačilni nalog.
Prav tako je bil tekom tekom postopka zasežen alu zavitek z vsebino belega prahu, za katerega obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizo, bo v primeru, da bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo napisana odločba v hitrem postopku.

16. 9. 2022
POŠKODOVANJE VOZILA
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec poškodoval osebno vozilo, tako da je z neznanim ostrim predmetom naredil zarezo na pokrovu motorja in zadnjih desnih vratih, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 100 eur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 9. 2022
GOLJUFIJA PREKO SPLETA

Policisti so bili obveščeni o goljufiji preko spleta. Ugotovljeno je bilo, da je NN osumljenec na platformi lažno oglaševal vlaganje v rastlino konopljo in s tem oškodovanca in oškodovanko zapeljal, da sta preko mBillsa opravila več nakazil na bančni račun v tujini v skupni vrednosti 4500 in 7275 EUR, nakar pa je NN storilec blokiral platformo in s tem onemogočil dostop do vloženega denarja ter si tako pridobil protipravno premoženjsko
korist. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 9. 2022
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je  bilo ugotovljeno, da le tega kot voznik začetnik vozi pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku na kraju prepovedali nadaljnjo vožnjo, ter mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

17. 9. 2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče pa je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika. V prometni nesreči se nihče ni telesno poškodoval, na vozilih pa je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 15.000 EUR.
Policisti so na kraju povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

18. 9. 2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik trčil v semafor, ga poškodoval, nato pa s kraja odpeljal ne da bi o tem obvestil oškodovanca ali policiji. S tem dejanjem je povzročil okoli 5000 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da
kolesa  ustrezno  fizično  zavarujejo  pred  tatvinami  in  jih  ne puščajo nezavarovanih.
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.
Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here