Kronika policijske postaje Domžale (od 7.11. do 13.11.2022)

0
379

7. 11. 2022
TATVINA IZ STANOVANJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini zlatnine in denarja iz stanovanja. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vstopil v odklenjeno stanovanje ter izvršil tatvino več kosov različne zlatnine, dveh moških ročnih ur in 50 EUR gotovine. Z dejanjem je storilec lastnico oškodoval za okoli 2.050 EUR.

7. 11. 2022
TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec izpred enega izmed lokalov izvršil tatvino belega moškega gorskega kolesa znamke Ghost, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR.

8. 11. 2022
ODKRITA PONAREJENA BANKOVCA ZA 50 EUR
Policisti so bili obveščeni o dveh odkritih bankovcih za 50 EUR za katera se sumi, da sta ponarejena. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vnovčil ponarejena bankovca, katera sta bila nato v banki odkrita med izkupički podjetij. Sporna bankovca so policisti zasegli in ju bodo poslali v ekspertizo.

9. 11. 2022
VLOMA V VRTNI LOPI
Policisti so bili obveščeni o vlomih v vrtni lopi. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, odtrgal okovje ključavnice obešanke in tako prišel v notranjost vrtne lope, iz katere je odtujil gorski kolesi znamke KTM in Cube, ter s tem lastnika oškodoval za okoli 1.010 EUR. Prav tako je storilec s silo telesa vlomil v drugo zaklenjeno vrtno lopo in iz notranjosti odtujil moško, gravel kolo znamke Cinago, ter žensko gravel kolo znamke Kross Esker 7.0 in s tem lastnika oškodoval za okoli 5.300 EUR.

11. 11. 2022
VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ZASEG VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega mu je bilo vozilo zaseženo, prav tako pa so bile odvzete registrske tablice. Kršitelj se bo zaradi opisanega zagovarjal pri sodniku.

11. 11. 2022
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Storilec je v popoldanskem času na vzvod skozi garažna vrata vlomil v objekt, ga pregledal ter iz njega odtujil električni skiro, diatonično harmoniko, nakit ter 50 eur gotovine. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 4.200 eur.

12. 11. 2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti smo imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino rastlinskih delcev, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo. Snov je bila osebi zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

13. 10. 2022
VLOM V OSEBNA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da je storilec vlomil v dve vozili in iz njih odtujil denarnice z vsebino, na tretjem vozilu pa je vrata poskušal odpreti na vzvod, kar pa mu ni uspelo Nastala je skupna materialna škoda za okoli
1.250 eur.

13. 11. 2022
VLOM V TOVORNO VOZILO
V Domžalah je storilec razbil steklo vrat in tako vlomil v vozilo iz katerega je nato odtujil električni vibracijski vrtalnik znamke Hitachi in Metabo. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 400 eur.


OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da
kolesa  ustrezno  fizično  zavarujejo  pred  tatvinami  in  jih  ne puščajo nezavarovanih.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo