Z intervencijskimi deli je neposredna nevarnost odpravljena

0
2251
Padla drevesa in veje so včeraj in danes dopoldne ponekod po občini povzročile zapore regionalnih in lokalnih cest, ki pa so po podatkih občinskih služb že odpravljene.
Stanje na cestah
Zaradi podrtega drevesa so bile zaprte ceste Dobovlje–Žeje, Vinje–Goropeče in Šumberška cesta. Prav tako je bil oviran promet na relaciji Rova-Dolenje in Hudo-Rudnik. Pristojne službe so bile čez noč in dopoldan na delu ter tako že poskrbele, da so vse lokalne ceste spet prevozne.
Cesta Dob – Gorjuša – Sv. Trojica je bila včeraj zaradi podrtega drevja neprevozna, a je intervencija ponoči vse veje in polomljena drevesa odstranila s cestišča.
Pristojne občinske službe so že včeraj poskrbele za pluženje glavnih prometnic v občini in pločnikov (sprva v strogem centru) ter posipanje cest na hribovitih predelih. Trenutno je največ dela s čiščenjem polomljenih vej na pločnikih, poteh ob Kamniški Bistrici in parkov po občini.
Težave zaradi polomljenega drevja
Ponoči so pristojne službe odstranjevale posledice snegoloma. Po podatkih Centra požarne varnosti je bilo iz včeraj na danes opravljenih več kot 30 intervencij. Na delu je bilo vseh 13 prostovoljnih gasilskih društev, prav tako je bila na terenu tudi ekipa Gasilske zveze Domžale.
Veliko polomljenega drevja je v strogem centru Domžal, v ulici Matije Tomca, Mestni trg in Miklošičevi ulici.
Škode na javni infrastrukturi zaenkrat ni, tako so predvideni le stroški intervencij. V prihodnjih dnevih sledi tudi čiščenje brežine in struge Kamniške Bistice, njene rekreacijske osi ter reševanja dreves v občini v sodelovanju z Arboretumom.
 
Poziv upravljalcem večstanovanjskih objektov
Pozivamo vse upravljalce večstanovanjskih objektov, da očistijo vse funkcionalne površine objektov ter poskrbijo za varnost njihovega premoženja.
Občina Domžale, Urad župana
Oglasno sporočilo