Kronika Policijske postaje Kamnik (od 19.12. do 26.12.2022)

0
416

19.12.2022
TATVINA ARTIKLOV
Policisti so bili obveščeni, da je bil v trgovini Spar, pri tatvini artiklov dobljen občan, s katerim je bil v nadaljevanju opravljen policijski postopek, prav tako pa bo zoper njega podana kazenska ovadba.

PADEC KOLESARJA
Po prejetem obvestilu o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, so policisti na Ljubljanski cesti ugotovili, da je kolesar zaradi neprilagojene hitrosti padel in se poškodoval, v nadaljnjem postopku pa je bilo še ugotovljeno, da je vozil kolo v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Zoper navedenega sledi ustrezen ukrep oz. izdaja plačilnega naloga.

20.12.2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE NA OBMOČJU MOST
V Mostah pri Komendi je prišlo do prometne nesreče, policisti pa so na kraju ugotovili, da je povzročitelj zaradi nepravilnega prehitevanja kolone vozil, s svojim vozilom trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil. Povzročitelju nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog.

21.12.2022
VLOM V STAN. HIŠO
Policisti PP Kamnik obravnavajo kaznivo dejanje vloma v stanovanjsko hišo, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na območju Laz v Tuhinju, s primernim orodjem, z vzvodom na vratih, vlomil v stan. Hišo, katero je pregledal in odtujil zlatnino in denar.
Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, sledi pa kazenska ovadba.

22.12.2022
INTERVENCIJA V KAMNIKU
Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Kamnika, pri čemer je bilo na kraju ugotovljeno, da je med dvema moškima prišlo do spora. Kršitelj je oškodovancu grozil in ga fizično napadel, nato pa kraj, pred prihodom policistov, zapustil. Policisti bodo z njim opravili postopek naknadno in mu izdali plačilni nalog zaradi kršitve.

PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE NA OBMOČJU KAMNIKA
Na Kranjski cesti je prišlo do prometne nesreče, policisti pa so na kraju ugotovili, da je povzročitelj zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola s svojim vozilom trčil v več prometnih znakov. Zaradi kršitev več cestno prometnih predpisov mu je bil izdan plačilni nalog, začasno odvzeto vozniško dovoljenje, poleg tega pa še podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

23.12.2022
PRIJAVA NASILJA V DRUŽINI
Občanka se je zglasila na policijski postaji in prijavila kaznivo dejanje Nasilja v družini zoper bivšega moža, ki naj bi se v obdobju zadnjih let nasilno vedel do in jo z resno grožnjo zoper njeno telo preganjal iz skupnega prebivališča.

24.12.2022
KRŠITEV CESTNOPROMETNIH PREDPISOV
Patrulja je obravnavala voznika osebnega avtomobila, ki je brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v cestnem prometu vozil neregistrirano vozilo. Voznik je v nadaljevanju postopka odklonil preizkus alkoholiziranosti, policisti pa so mu zaradi več kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog, poleg tega pa je bil zoper kršitelja še podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče. Vozilo mu je bilo proti potrdilu zaseženo.

25.12.2022
UPORABA PIROTEHNIČNIH SREDSTEV
Policisti so bili obveščeni, da na območju Kamnika mladostniki kršijo javni red in mir z uporabo pirotehničnih sredstev, vendar pri pregledu območja, slednji niso bili izsledeni.
Policisti opozarjajo, da nepremišljena, neprevidna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov lahko povzroči hude telesne poškodbe.
Največ poškodb nastane pri prepovedani uporabi izdelkov in uporabi pirotehničnih izdelkov, ki niso bili kupljeni v prodajalnah z dovoljenjem pristojnega organa oziroma so bili kupljeni na črnem trgu. In ne le, da lahko nepremišljena, neprevidna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov povzroči telesne poškodbe (opekline, raztrganine rok, poškodbe oči itd.), zelo moteča je za živali in onesnažuje okolje.

26.12.2022
KRŠITEV V GOSTINSKEM LOKALU
Policisti so bili obveščeni o kršitvi v gostinskem lokalu na območju Kamnika, kjer naj bi moški s palico napadel drugega moškega in ga poškodoval, kraj pa zapustil pred prihodom policistov. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil za sestavo kazenske ovadbe.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo