Kronika policijske postaje Domžale (od 26.12.2022 do 1.1.2023)

0
505

26. 12. 2022
POŽAR NA KOMUNALNIH ZABOJNIKIH

Policisti so bili obveščeni o požaru na komunalnih zabojnikih. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na ekološkem otoku povzročil požar na štirih komunalnih zabojnikih, pri čemer so požar na le teh pogasili gasilci. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 1.750 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28.12.2022
NAMERNO POŠKODOVANJE KOMUNALNEGA ZABOJNIKA

Policisti so bili obveščeni o namernem poškodovanju komunalnega zabojnika. Z ogledom kraja kaznivega dejanja in opravljenimi razgovoru je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v zabojnik namerno odvrgel neznano eksplozivno sredstvo ter pri tem poškodoval zabojnik. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 12. 2022
NAMERNO POŠKODOVANJE VOZILA

Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim ostrim predmetom opraskal desni bok vozila in povzročil za okoli 500 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 12. 2022
TATVINA SMUČARSKIH OČAL

Policisti so bili obveščeni o tatvini smučarskih očal. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je N storilec v trgovini odtujil 11 smučarskih očal, in s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za 1439,88 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.12.2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti ročno zvit cigaret z posušeno rastlino zeleno rjave barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Cigaret je bil zasežen in bo poslan v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo napisana odločba v hitrem postopku.

31.12.2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji enega izmed voznikov. Nastala je materialna škoda za okoli 2.000 EUR. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

01.01.2023
TATVINA MOBILNEGA TELEFONA

Policisti smo bili obveščeni o tatvini mobilnega telefona, Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji odtujil mobilni telefon, katerega je pred tem oškodovanka pozabila. Policisti nadaljujejo z delom.

01.01.2023
POSKUSI VLOMOV V OSEBNE AVTOMOBILE
Policisti smo bili obveščeni, da so bili s strani občana prepodene osebe, ki so pred tem vlamljale v parkirane osebne avtomobile. Policisti so ugotovili, da so neznane osebe z na vzvod poizkušali vlomiti skozi prednja desna vrata na petih parkiranih vozilih, vendar jim v notranjost ni uspelo priti in so nato kraj po posredovanju občana neovirano zapustili. Pri tem je nastala materialna škoda za skupno 1.500 EUR. Policisti nadaljujejo z
delom.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane  opozarjamo, da v času praznikov in s tem povečane odsotnosti z domov,  ustrezno  zavarujejo  svoje  imetje,  poskrbijo,  da bodo vrednejši ustrezno shranjeni in zavarovani.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo