Kronika policijske postaje Domžale (od 23.1. do 29.1.2023)

0
413

23. 1. 2023
PROMETNA NESREČA II.KATEGORIJE IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti ene izmed voznic osebnega avtomobila. V nesreči je bila ena oseba lahko telesno poškodovana. V postopku s povzročiteljico je bilo ugotovljeno še, da je le ta osebni avtomobil vozila pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti voznici prepovedali nadaljnjo vožnjo in ji začasno
odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi kršitev določil ZPrCP so policisti povzročiteljici izdali plačilni nalog.

23.1.2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je posedovala manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti osebi zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

24.1. 2023
KAZNIVO DEJANJE UPORABE PONAREJENEGA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA
SREDSTVA
Policisti so bili obveščeni o dveh primerih kaznivega dejanja uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva in sicer je neznani storilec z lažne spletne strani prišel do zapisa dveh debetnih plačilnih kartic ter nato z transakcijskega računa oškodovancev in opravil nakup preko spleta enkrat v znesku 997,83 EUR in enkrat v znesku 1000,00 EUR.
Policist nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 1. 2023
TATVINA ALKOHOLNIH PIJAČ V TRGOVINI

Policisti so bili obveščeni o tatvini alkoholnih pijač v trgovini. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec izvršil tatvino 5 alkoholnih steklenic in s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za 155,72 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.1.2023
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, katera je posedovala manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti osebi zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

24. 1. 2023
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA
DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je zgodila prometna nesreča med voznico in voznikom osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 15.000 UER. Oba udeleženca prometne nesreče sta v prometni nesreči utrpela lahke telesne poškodbe in sta bila z
reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj prometne nesreče vozil pod vplivom alkohola (0,58 mg/l), zaradi česar mu je bil na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

25. 1. 2023
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je
bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik in
voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi prekratke
varnostne razdalje voznika. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda,
ki znaša okoli 3000 EUR. V prometni nesreči se nihče ni telesno poškodoval.
Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

25. 1. 2023
POSKUS VLOMA V ZABOJNIK
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v kontejner. Na kraju je bilo
ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil
skozi kovinska vrata zabojnika, v katerem je bila začasna potniška
blagajna. Zatem je vstopil v notranjost, jo pregledal, nato pa od dejanja
odstopil ne da bi karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu.
Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 100 EUR. Policisti nadaljujejo
z zbiranjem obvestil.

26. 1. 2023
POŠKODOVANJE TUJE STVARI

Policisti so bili obveščeni o eksploziji na vozilu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval osebno vozilo, s tem da je nastavil eksplozivno sredstvo pod pokrov motorja, katerega je nato razneslo. S tem dejanjem je oškodoval lastnika vozila za okoli 8000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 1. 2023 – VLOM V KAVOMAT
Policisti so bili obveščeni o vlomu v kavni aparat. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod pri stranskih vratih vlomil v kavni aparat last pravne osebe in odtujil za 25 EUR kovancev. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27.1. 2023
KAZNIVO DEJANJE UPORABE PONAREJENEGA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju Uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva – zlorabi bančne kartic. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način prišel do zapisa plačilne kartice transakcijskega računa oškodovanca in opravil več transakcij preko spleta v skupni višini za okoli 3.300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28.01.2023
PRIJAVA KAZNIVEGA DEJANJA NASILJA V DRUŽINI
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju Nasilja v družini. Na policijsko postajo se je zglasila oškodovanka, katera je v razgovoru povedala, da je bivši partner v daljšem časovnem razmaku nad njo izvajal nasilje ter z njo ponižujoče in grdo ravnal. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in nato izvedejo ustrezne ukrepe.

29.01.2023
POSKUS VLOMA V PODJETJE

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v eno izmed podjetij. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so neznane osebe skozi poškodovano ograjo vstopili na dvorišče podjetja vendar nato zaradi prižiga reflektorske luči s kraja zbežali. Pri tem materialna škoda ni nastala. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.


OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane  opozarjamo, da v času praznikov in s tem povečane odsotnosti z domov,  ustrezno  zavarujejo  svoje  imetje,  poskrbijo,  da bodo vrednejši ustrezno shranjeni in zavarovani.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo