Kristina Videc – Državna prvakinja v judu

0
615

V nedeljo, 26.3.2023, je v športni dvorani v Hočah potekalo državno prvenstvo v judu za mlade kadete/inje (U16) in na katerem je Kristina Videc (JK Tatami) v kategoriji +70kg postala državna prvakinja za leto 2023.

V dopoldanskem delu je tekmovala v članski kategoriji +78kg, kjer je dosegla odlično 5 mesto.
V svoji kategoriji mladih kadetinj U16 je pometla s konkurenco in zasluženo osvojila prvo mesto in naslov državne prvakinje.
Prvo borbo je imela z Pio Sovec in ko je že kazalo, da bo borbo izgubila, se je Kristina v zadnji sekundi izvila iz prijema in v nadaljevanju z končnim prijemom poskrbela, da je bila zmaga njena. Z zmago nad Julijo Šolman se je veselila osvojenega naslova državne prvakinje.

Kristina obiskuje osmi razred na OŠ Marije Vere v Kamniku, živi pa v vasi Znojile v Tuhinjski dolini.
Njena pot v šport juda se je začela leta 2017, ko se je pri 9 letih začela učiti prvih prijemov v JK Kamnik. Kljub poznim letom (judo začnejo otroci trenirati pri 4/5 letih) je hitro napredovala in začela nizati dobre rezultate in medalje. Tako je leta 2021 v skupnem seštevku prišla na odlično 9 mesto med starejšimi deklicami. In ker je v tem času prerasla kamniške judo klube, se je z letom 2022 njena športna pot nadaljevala Ljubljani. Saj je postala članica judo kluba Tatami. Kljub skoraj vsakodnevnim vožnjam na trening v Ljubljano, zelo dobro opravlja tudi šolske obveznosti in se udeležuje še raznih šolskih tekmovanj, je v letu 2022 kot mlada kadetinja zasedla odlično 7 mesto v skupnem seštevku.
V tem letu tekmuje v več kategorijah. Med mladimi kadetinjami je poleg državnega naslova osvojila tudi prvo mesto na pokalu Murske Sobote in na pokalu Gorice. Med kadetinjami je do sedaj nanizala po eno 4 in 5 mesto na državnem prvenstvu, na državnem prvenstvu med mladinkami je bila odlična 4, na državnem prvenstvu med članicami pa odlična 5.
Če upoštevamo dejstvo, da trenira šele šesto leto in pri tem niza odlične rezultate tako med tekmovalkami svojega letnika in starejšimi tekmovalkami, potem se ni za bati, da nas v prihodnosti ne bo razveseljevala z novimi odličnimi rezultati.

Andreja Berdajs
Foto: Judo klub Tatami

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here