Mednarodni Veronikin pokal powered by I feel Slovenia, odprl svoja vrata

0
426

Na stadionu Prijateljstva v Mekinjah se v teh dneh odvija sedma lokostrelska tekma za Veronikin pokal, ki je v Kamnik privabila 284 tekmovalk in tekmovalcev iz 33 držav. Gre za največjo mednarodno lokostrelsko tekmovanje v Sloveniji in okoliškem evropskem prostoru. Zbrane sta pred začetkom 3-dnevnega prvenstva dopoldan pozdravila župan Matej Slapar in predsednik Lokostrelskega kluba Kamnik Markom Arnežem skupaj z vodjem tekmovanja Gregorjem Končanom.

Tekmovanje, ki šteje za uvrstitev na svetovno jakostno lestvico, organizirajo člani Lokostrelskega kluba Kamnik, tekme pa se udeležuje rekordno število udeležencev tekmovanja, in sicer kar 284 tekmovalk in tekmovalcev iz 33 držav, med njimi tudi iz Združenih arabskih emiratov, Trinidad Tobaga in Portugalske, odlično zastopane pa so ekipe Nemčije, Italije, Velike Britanije in Slovenije. Tehnična delegatka je Irena Rosa, vodja tekmovanja pa Gregor Končan.

Zbrane sta pred pričetkom tekmovanja pozdravila župan Matej Slapar in predsednik Lokostrelskega kluba Kamnik Marko Arnež. Tekmovalkam in tekmovalcem sta zaželela dobrih rezultatov in prijetno bivanje v našem Kamniku. Župan Matej Slapar pa je z dobrodošlico v naše mesto tudi ob kakšni drugi priložnosti uradno odprl letošnji sedmi Veronikin pokal.

Vljudno vabljeni k ogledu tekem, ki se odvijajo na stadionu Prijateljstva v Mekinjah, finalni dvoboji ekip in posameznikov pa bodo letošnje leto na sporedu v čudovitem okolju Arboretuma Volčji Potok, in sicer v nedeljo, 14. maja 2023. Več o dogajanju lahko spremljate na FB profilu tekmovanja.

Foto: Miro Hrlaković


Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here