Kadetinje ŽNK Radomlje Medex sezono zaključile z dvigom pokala za naslov državnih prvakinj

0
392
Kadetska selekcija ŽNK Radomlje Medex je uspešno sezono sklenila z novo zanesljivo zmago, rumenosčrne pa so po tekmi v Rogatcu prejele medalje in dvignile pokal za drugi zaporedni naslov državnih prvakinj.

Radomljanke so že v uvodu tekme dvakrat zatresle okvir domačih vrat, najprej je prečnik veselje preprečil Maji Madon, nato pa še Špeli Gerbec. Ravno Maja Madon je v osmi minuti srečanja z lepim udarcem z razdalje načela mrežo Rogatca, ekipa Marjana Grilja pa je tudi po prvem zadetku narekovala tempo igre in si ustvarjala priložnosti.

Špela Gerbec je v 23. minuti še drugič na tekmi zatresla okvir gola, po seriji premalo natančnih udarcev pa je vodstvo v 29. minuti povečala Alicija Brinovec. Le minuto kasneje je bila uspešna Jona Javorič, izid polčasa pa sta nato postavili še Špela Gerbec in Maja Madon. V nadaljevanju tekme so padli še trije zadetki, v 52. in 76. minuti je drugič in tretjič zadela Jona Javorič, v 60. minuti pa se je prvenca v dresu ŽNK Radomlje veselila Marija Gvero, ki pa je tekmo zaradi poškodbe sklenila predčasno.

Mlade Radomljanke so ubranile naslov državnih prvakinj, saj so bile najboljše že lani, ko na 19 tekmah niso izgubile niti točke. Letos jim je spodrsnilo zgolj enkrat, ko so v oslabljeni zasedbi in praktično nemogočih razmerah za igro klonile na gostovanju pri Krimu. Nov naslov ima še nekaj dodatne teže ob podatku, da je bilo skozi sezono kar nekaj deklet priključenih k članski ekipi, kadetska selekcija pa sezono zaključuje s praktično povsem spremenjeno enajsterico, kot jo je pričela.

Za kadetsko selekcijo ŽNK Radomlje Medex so v letošnji sezoni igrale Taia Doles, Lara Volavšek, Nika Bazjak, Špela Gerbec, Alicija Brinovec, Ula Omerzu, Brina Omejec-Židan, Maja Madon, Jona Javorič, Tisa Podkrajšek, Ula Osolnik, Žana Galjot, Ajda Zajc, Maruša Rupnik, Katjuša Kern, Nika Hojč, Marija Gvero, Neža Žagar, Kaja Prelovšek, Gala Dasović Ravnik, Taja Strgar, Nuša Vidrih, Anamarija Močnik, Aneli Kutin Prešeren, Tajda Mujezinović, Taja Jakopič, Katja Prelovšek, Ayla Skenderović in Lana Tatarovac.

»V zadnjo tekmo sezone smo šle z miselnostjo, da jo dobimo. To smo potrdile tudi na igrišču, odigrale smo eno boljših tekem. Imele smo veliko priložnosti, ki jih nismo izkoristile, vseeno pa sem ponosna na vse soigralke, saj so se dobro odrezale.

Res je, lani sem kot kapetanka dvignila pokal v ligi DU15, danes sem še z večjim veseljem dvignila pokal za zmago v kadetski ligi. Vseeno gre še za nekoliko močnejše tekmovanje. Mislim, da smo se v tej sezoni dobro odrezale in bomo v naslednjih letih še dvigale našo igro,« je po tekmi dejala kapetanka Špela Gerbec.

ŽNK MONS CLAUDIUS ROGATEC DU17 – ŽNK RADOMLJE MEDEX DU17 0:8 (0:5)

Strelke: Maja Madon (9′, 45′), Alicija Brinovec (28′), Jona Javorič (29′, 52′, 75′), Špela Gerbec (29′), Marija Gvero (55′). ŽNK Radomlje Medex: Maruša Rupnik (59′ Žana Galjot), Nika Hojč (68′ Ajda Zajc), Nika Bazjak (46′ Brina Omejec-Židan), Špela Gerbec, Maja Madon, Marija Gvero, Taia Doles, Lara Volavšek, Jona Javorič, Tisa Podkrajšek, Alicija Brinovec. Trener: Marjan Grilj.


Peter Dominko

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here