Kronika Policijske postaje Kamnik (od 22.5. do 28.5.2023)

0
334

22.5.2023
PONAREJANJE LISTIN
Občanka  se  je zglasila na policijski postaji in naznanila kaznivo dejanje ponarejanje  listin.  Policisti  nadaljujejo  z zbiranjem obvestil in sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti  so  na  Klemenčevem  obravnavali  poskus vloma v vozilo. Neznani storilec  je  pristopil  do  vozila  in z neznanim predmetom na vzvod skozi vrata  poskušal  vlomiti,  vendar  je  od  dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

VOŽNJA BREZ VD
Policisti  so  imeli  na  območju  Kamnika  v postopku voznika, ki je vozil vozilo  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja. Na kraju mu je bilo vozilo začasno  zaseženo  in  s  pogodbeno  avto  vleko  odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

23.5.2023
GOLJUFIJA
Na  policijski  postaji  se je zglasil občan, ki je v postopku registracije vozila   ugotovil,   da  je  vozilo  beleženo  kot  ukradeno  v  tujini.  S preverjanjem  v  evidencah  Policije je bilo ugotovljeno, da je za omenjeno vozilo razpisan veljaven ukrep. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.5.2023
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Na  Klemenčevem  je  prišlo  do  prometne  nesreče s pobegom, zaradi vožnje neznanega voznika tovornega vozila, ki je zaradi nepravilnega premika trčil v  parkirano  vozilo  in  s  kraja odpeljal ne da bi udeležencu nudil svoje podatke.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo voznik izsleden bo poplačan s plačilnim nalogom.

KAZNIVO DEJANJE GOLJUFIJE
V   skladišču   podjetja   Mimo   vrste,  d.o.o,  so  prijavili  goljufijo. Ugotovljeno,  da je neznani storilec preko celega meseca iz paketomatov GLS prevzemal  pakete, brez da bi jih plačal in s tem dejanjem povzročil veliko materialno  škodo.  Sledi  odstop  kaznivega  dejanja  pristojni policijski postaji.

25.5.2023
PROMETNA NESREČA
Na  Žebljarski  poti  je  prišlo  do prometne nesreče zaradi voznika, ki ni vozil po svojem smernem vozišču in pod vplivom alkohola, tako da je trčil v ograjo  ob stanovanjski hiši. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog, za alkohol pa sledi obdolžilni predlog na sodišče.

INTERVENCIJA
Policisti  so  bili obveščeni, da je na območju Kamnika prišlo do spora med sosedi.  Ugotovljeno,  da  je  sosed  vpil  in  žalil sosede z neprimernimi besedami.   Kršitelju  je  bil  na  kraju  izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

26.5.2023
PROMETNA NESREČA
V centru Kamnika se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

27.5.2023
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občanka  se  je  zglasila na PP Kamnik in prinesla denar, ki ga je našla na bankomatu  Nove  Ljubljanske  banke  v Komendi. Napisan zapisnik o najdenih stvareh,  občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti  so  imeli  v Kamniku v postopku voznico, ki je vozila vozilo pod vplivom  alkohola,  zaradi  česar  ji  je  bilo  začasno  odvzeto  vozniško dovoljenje, ki bo z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

28.5.2023
POVOŽENJE ŽIVALI
Izven   naselja   Buč  je  voznica  osebnega  vozila  povozila  srnjaka  in poškodovala  vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v  kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu ji je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo