Učiteljska predstava VSI JUNAKI ZBRANI je bila zelo uspešna

0
604

V ponedeljek, 5. junija 2023, se je ob 20.00 v razprodani dvorani Doma kulture Kamnik odvila prav posebna predstava. V predstavi Vsi junaki zbrani so namreč nastopile učiteljice OŠ Marije Vere, ki so del učiteljske gledališke skupine ŠKUD Verine zvezdice.

Predstava Vsi junaki zbrani nastavlja ogledalo današnji družbi, ki je velikokrat naravnana tako, da vsak misli le nase, se ne ozira na druge in skrbi le za svojo korist. Tudi v tej predstavi Drage Potočnjak Vsi junaki zbrani spoznamo skupino osnovnošolcev, ki se pripravljajo na kviz v poznavanju slovenskega knjižnega izročila, in ker vsak misli le nase, smo priča številnim prepirom, nesoglasjem in boju za zmago na kvizu. A na koncu junaki le spoznajo, da zmaga ni vse v življenju in se uprejo sodobnemu izkoriščevalskemu in brezbrižnemu sistemu. Dojamejo, da je bolje, da sodelujejo in delujejo kot skupina, saj lahko kaj dosežejo le s skupnimi močmi.

V predstavi je nastopilo 10 učiteljic, in sicer učiteljici razrednega pouka Damjana Pogačnik in Vlasta Lelek, učiteljica matematike Darja Čermelj, učiteljici biologije in naravoslovja Katarina Komatar in Teja Strlič, učiteljica kemije Polona Mežnar, specialna pedagoginja Katarina Kesič Dimic ter učiteljice slovenščine Helena Brezar, Mojca Fuchs Lukežič in Vanja Hočevar. V sami predstavi so poleg učiteljic sodelovali tudi trije prostovoljci programa ESC Krista, Gabrijel in Alán, ki jih v Kamniku gosti MC Kotlovnica, njihov mentor pa je Matic Maček. Nastopili so v vlogi snemalne ekipe na kvizu.

Učiteljska gledališka skupina ŠKUD Verine zvezdice se je pod mentorstvom Gorana Završnika, s katerim je sodelovala v okviru Mladinskega centra Kotlovnica, sestajala od novembra naprej enkrat tedensko v šolski knjižnici, zadnji mesec pred nastopom pa večkrat tedensko. Ta predstava, za katero je avtorsko besedilo napisala Draga Potočnjak, je bila uprizorjena že v Slovenskem mladinskem gledališču. Gospa Draga Potočnjak je sredstva, ki bi jih namenili za avtorske pravice, v celoti namenila šolskemu skladu OŠ Marije Vere, za kar so iskreno hvaležni. Za pomoč in podporo pa se zahvaljujejo tudi Gašperju Tesnerju iz Slovenskega mladinskega gledališča.

Tudi sicer je denar od nakupa vstopnic namenjen šolskemu skladu, zato se je ravnatelj Damjan Snoj po koncu predstave, ki je požela izredno pozitivne odzive in bučen aplavz, zahvalil vsem sodelujočim in obiskovalcem, ki so z nakupom vstopnice prispevali za boljši jutri otrok, ter vse povabil na manjšo pogostitev v preddverju Doma kulture Kamnik.

Besedilo: Vanja Hočevar
Foto: Franci Brezar


 

 

 

 

 

Oglasno sporočilo