Novice s Soriške planine in evropskega prvenstva na Portugalskem

0
274

Soriška dolina je bila minuli konec tedna središče za gorske kolesarje, saj je tam potekal kratki kros za kategorije SloXcup mladi, amaterje, veterane in open ter državno prvenstvo v spustu. Predvsem za spustaški del kamniškega Calcit Bike Teama je bilo to srečno prizorišče, saj so na državnem prvenstvu osvojili eno prvo in tri tretja mesta.

Maj Babačič je namreč ubranil naslov prvaka v konkurenci do 19 let! »Proga na Soriški planini je bila malo drugačna kot prejšnje leto. Kljub temu, da sem med obveznim treningom padel in polomil menjalnik, smo do kvalifikacij uspeli popraviti škodo. Kvalifikacije sem odpeljal kot drugi najhitrejši. Za prvim sem zaostal za 2.84 sekunde. Na finalni vožnji pa sem čas kvalifikacij še izboljšal, za dobre 4 sekunde, s čimer mi je uspelo ubraniti naslov državnega prvaka. Zelo sem vesel, ker sem si želel zmage. Vzdušje na tekmovanju je bilo odlično. Vesel sem, da smo vsi udeleženi Calcitovci, kljub močni konkurenci odpeljali tako uspešno in dosegli take rezultate,« je bil dobro razpoložen Babačič.

Tretjih mest so se razveselili Ana Inkret, ki si je zmagovalne stopničke delila s slovensko zvezdnico spusta Moniko Hrastnik, ki je tudi slavila, Gabriel Nosan, ki je bil tretji v U15, in Matej Osolin, ki je bil tretji v U17.

»Današnja tekma je bila zelo dobra. To je bila moja prva tekma v spustu. Pred tekmo sem bila malo nervozna, a je napetost med treningom popustila. Zelo sem vesela osvojenega 3. mesta na državnem prvenstvu in da sem na stopničkah stala skupaj z Moniko Hrastnik in Tino Smrdel. Zelo sem ponosna tudi na vse rezultate naših fantov, ki so danes odlično tekmovali,« je dejala Ana.

Mlajše kategorije v krosu so se uvodoma pomerile na tehničnem poligonu, zatem pa še na progi za kratki kros. Na poligonu je bila prva v konkurenci do 9 let Zara Toff pred klubsko kolegico Nežo Šekoranjo, ki sta v enakem vrstnem redu končali tudi dirko. Anamarija Kosec je bila tretja v U13 v obeh disciplinah. Maks Majnik je slavil na dirki fantov do 15 let. Med tekmovalci do 17 let je Nik Golob moral priznati premoč Gašperju Štajnarju in je bil drugi.

Med veterani 1 je kamniški klub vpisal dvojno zmago po zaslugi Boštjana Hribovška in Jureta Belaka. V odprti kategoriji je Vid Brezar končal na drugem mestu.

Minuli konec tedna pa je na Portugalskem v Anadii v dresu slovenske reprezentance nastopal Matic Kranjec Žagar, ki je dirko v olimpijskem krosu med mlajšimi člani končal na 37. mestu.

Vsi rezultati XCC Sorca: https://prijavim.se/uploads/4845_result.pdf
Vsi rezultati DH Sorca: https://sloveniadownhillcup.si/wp-content/uploads/2023/07/130709_DHSorca_final_results.pdf

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo