Kronika Policijske postaje Kamnik (od 31.7. do 5.8.2023)

0
386

31.7.2023
PROMETNA NESREČA
Policisti so v bližina naslova Suhadole 101 (Publicus) obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču voznika, ki je trčil v vozilo na prednostni cesti. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POVOŽENJE DIVJADI
V naselju Krumperk je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

1.8.2023
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Na parkirnem prostoru garažne hiše Supernova so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Neznani voznik, ki je trčil v parkirano vozilo je s kraja prizorišča pobegnil, ne da bi oškodovanemu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo voznik izsleden bo poplačan s plačilnim nalogom.

POŠKODOVANJE KOLESA Z MOTORJEM
Policisti smo obravnavali poškodovanje kolesa z motorjem in sicer se je neznanec znesel nad motorjem tako, da je poškodoval na zadnjem delu plastiko in pa vžig motorja. Prav tako je s seboj odnesel registrsko tablico. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v Kamniku v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

2.8.2023
TATVINA ČEVLJEV
Neznanec se je zglasil v trgovino in izvršil tatvino na način, da je iz police vzel čevlje/crocse, si jih nataknil na stopala in nato zapustil prostore trgovine ne da bi poravnal račun. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PODAJA NAMER ZA ZAČASNO ZAŠČITO
Na policijski postaji se je zglasil drž. Ukrajine in zaradi vojnih razmer v matični državi podal namero za začasno zaščito. Izpolnjeni so bili vsi formularji, kateri so bili predani v odločitev pristojnim službam.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v Kamniku v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

POMOČ ONEMOGLI OSEBI
Policisti so v Kamniku s pomočjo gasilcev in ekipe nujne medicinske pomoči vstopili v stanovanje, v katerem so na postelji našli občanko, ki je zaradi nemoči obležala. Občanka je bila z reševalnim vozilom odpeljana na zdravljenje, policisti pa so na kraju izdali potrdilo o vstopu v stanovanje.

3.8.2023
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
V Kamniku je policist občanu, zasegel delno pokajen ožgan, ročno zvit cigaret z vsebino NN rastline, sum na prepovedano drogo konopljo za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi na prepovedano drogo, sledi hitri postopek po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

4.8.2023
UNIČUJOČE POPLAVE
Policisti so med poplavami nudili pomoč:
– pri urejanju cestnega prometa zaradi zapore cest, ki so bile nujne zaradi zemeljskih plazov, poplavljenih cest, podrtih mostov
– preusmerjanju cestnega prometa na stranske ceste
– evakuaciji oseb z ogroženih območij
– pomoči pri reševanju oseb iz objektov in drugih območij
– pri varovanju premoženja občanov, opravljeni identifikacijski postopki
– helikopterska reševanja občanov iz nedostopnih območij

Občane, ki so utrpeli kakršno koli škodo v teh uničujočih poplavah, naprošamo, da sami kontaktirajo svoje zavarovalnice in uveljavljajo nastalo škodo.

5.8.2023
POŠKODOVANJE ŽLEBA
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi vožnje preblizu desnega roba trčil v žleb na stanovanjski hiši in s kraja odpeljal ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policijska postaja Kamnik

 

 

Oglasno sporočilo