Kronika Policijske postaje Kamnik (od 16.10. do 21.10.2023)

0
448

16.10.2023
SPOR MED SOSEDOMA
Na Perovem je prišlo do spora med sosedoma in sicer je vročekrvnež med žaljenjem prijel še leseni kij in soseda udaril po levem boku. Sledi zbiranje obvestil in pa plačilni nalog zoper kršitelja.

GOLJUFIJA
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila goljufijo. Ugotovljeno je bilo, da je pričela vlagati denar v kripto valute na platformi Trade Vexo in ugotovila, da je žrtev prevare. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17.10.2023
ZLORABA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA
Na policijsko postajo se je zglasil občan in policistom prijavil kaznivo dejanje zloraba negotovinskega plačilnega sredstva. Neznani storilec je namreč na neznan način, prišel do podatkov njegovega osebnega računa iz katerega je opravil več transakciji in pobral veliko vsoto denarja in ga s tem dejanjem oškodoval. Policisti bodo storilca poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na Groharjevi obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika voznika, ki je trčil v vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo voznik izsleden, bo poplačan s plačilnim nalogom po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje tatvine, v katerem je bilo ugotovljeno, da je storilec izkoristil nepazljivost oškodovanca in mu odtujil njegov mobilni telefon i Phone 14 PRO, ter ga z opisanim oškodoval za okoli 1176 eur.

INTERVENCIJA IN NUDENA ASISTENCA
S strani zdravstvenega osebja smo bili obveščeni o občanki, ki ima psihične težave in ne uživa predpisane terapije, kar močno vpliva na bivanje in sobivanje na naslovu. Na kraju je dežurna zdravnica odredila prisilno hospitalizacijo v PH Polje in zaprosila policiste za nudenje asistence pri prevozu pacientke.

18.10.2023
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občanka se je zglasila na policijsko postajo in prinesla denar, ki ga je našla na bankomatu na bencinskem servisu na Perovem. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in z dokazili denar prevzame.

PRETEP DVEH UČENCEV
Policisti so bili s strani svetovalne delavke na šoli obveščeni o pretepu dveh učencev njihove šole. Z razgovori ugotovljeno, da sta se verbalno in nato še fizično sprla učenec 7 in 9 razreda in se lahko telesno poškodovala. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na sodišče.

NAMERNO POŠKODOVANJE VOZILA
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari v Komendi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec namerno z neznanim ostrim predmetom poškodoval luč vozila. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19.10.2023
PROMETNA NESREČA
Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA
Na obvoznici je prišlo do prometne nesreče zaradi voznika, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom in pod vplivom alkohola, trčil v vozilo, ki ga je pravilno vozil drugi udeleženec. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog, za vožnjo pod vplivom alkohola pa sledi obdolžilni predlog na sodišče.

20.10.2023
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Zaseženo bodo policisti poslali v analizo in v primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

PROMETNA NESREČA
Na lokalni cesti iz smeri Križa proti Podgorju je prišlo do prometne nesreče, zaradi neprilagojene hitrosti, vozniških sposobnosti povzročitelja in prometnim razmeram na cesti, v krožišču zapeljal na osrednji kamniti travnati del, nato pa ga je zaneslo v desno, nazaj na vozišče, kjer pa je trčil v voznico, ki je zadobila lahke telesne poškodbe. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

21.10.2023
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
V naselju Potok pri Komendi so policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov preverili voznika, ki je pri postopku kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, katerega je odločno odklonil, kljub temu, da je bil seznanjen s posledicami odklona. Zoper voznika bo podan predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

POSKUS VLOMA V HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta lastnika spala, ko sta dva nepridiprava, splezala na teraso stanovanjske hiše, kjer sta s primernim orodjem na vzvod vlomila skozi zaprta vrata terase in vstopila v dnevne prostore. Ko sta stopila na hodnik v stanovanjski hiši se je prižgala svetilka, ki ju je prepodila. Iz stanovanja ni bilo ničesar odtujenega. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OBVESTILO ZA OBČANE IN OBČANKE OBČIN KOMENDA IN KAMNIK – POLICIJA OPOZARJA

Ob dnevu spomina na mrtve opozarjamo na priložnostne tatvine in povečan promet v okolici pokopališč in verskih objektov. Ob obisku grobov ob dnevu spomina na mrtve prihaja tudi do tatvin.
Občani naj v vozilih ne puščajo vrednejših predmetov. Vrednejših predmetov, kot so denarnice in telefoni, naj tudi ne nosijo v odprtih torbicah ali košarah. Poskrbijo naj še za varovanje lastnine doma.
Ob dnevu spomina na mrtve je mogoče pričakovati tudi povečan promet, predvsem v okolici pokopališč in verskih objektov zato pozivamo k previdni uporabi prometnih površin in odgovornosti voznikov do pešcev in obratno.

POJAV SPLETNIH GOLJUFIJ

Glede na povečan pojav spletnih goljufij svetujemo:
• previdnost pri vzpostavljanju stikov na raznih socialnih omrežij in posredovanje osebnih, bančnih podatkov osebam, ki jih ne poznate
• še posebno previdnost, ko take osebe iz različnih razlogov prosijo/zahtevajo denarna       sredstva
• na prejeto sumljivo e-pošto ali telefonske klice ne odgovarjajte
• nikoli nikomur ne dovolite oddaljenega dostopa do svojega računalnika
• bodite pozorni pri spletnih nakupih, uporabljajte le priznana spletna prodajna mesta
• v primeru oškodovanja to v čim krajšem času prijavite na najbližji policijski enoti ter     obvestiti svojo banko

Policijska postaj Kamnik

 

Oglasno sporočilo