Lea Sitar si želi risati tatuje

0
3557
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE 9.december 2011

Pogovarjali smo se z 17-letno lepotico Leo Sitar iz Kamnika, Kraljico Slovenije 2011. Da bi uspešno, samozavestno mladenko spoznali bolj zasebno, smo jo povprašali, kakšne načrte ima za čas njenega mandata in o načinu življenja.

Pravi, da želi ostati preprosto dekle, ki dosega cilje z lastnim trudom, kar je dokazala tudi z zmago na prestižnem lepotnem tekmovanju v Bernardinu. V soboto, 3. decembra, pa je na svetovnem izboru za Queen of the World, ki je potekalo v Audijevem centru Adlershof v Berlinu, zasedla odlično peto mesto. Več o pridni dijakinji, ljubiteljici mode, ki poleg manekenstva rada riše, preberite v nadaljevanju.

 

V Bernardinu ste zasedli prestol na priznanem lepotnem tekmovanju in prejeli častitljivo lento, za katero vam naprej iskreno čestitamo. Kaj vam pomeni laskavi naziv Kraljica Slovenije in kakšni so bili občutki po razglasitvi?

Najprej najlepša hvala za čestitke. Razglasitev me je šokirala, zmage nisem pričakovala. Občutki so odlični, ko dosežeš nekaj, kar si želiš in se za to trudiš. Naziv mi pomeni vstop skozi »vrata« v svet novih izkušenj.

 

Hkrati so vas okronali tudi za Kraljico fotogeničnosti. Katere vaše lastnosti so pomagale prepričati žirijo, da so izmed 15. deklet podelili zmago vam?
Mislim, da predvsem moja pristnost. Nikoli nisem igrala, vedno sem bila to jaz. Karizmatična, nasmejana, iznajdljiva, prijazna, posebna punca. Imela sem že nekaj osnovnih izkušenj, tu pa sem jih s pomočjo strokovnjakov še nadgradila.

 

Zakaj ste se odločili prijaviti na izbor za Kraljico Slovenije? Je bil to vaš prvi nastop na lepotnem tekmovanju ali se že dalj časa ukvarjate z manekenstvom? Katera izkušnja iz sveta mode in manekenstva je do sedaj na vas pustila največji pečat
To je bil moj prvi lepotni izbor, z manekenstvom pa se ukvarjam že od 12. leta. Posnela sem nekaj reklam, nekaj photoshootingov, sodelovala na sejmih in potem sem se prijavila na tekmovanje bolj iz radovednosti. Vsaka izkušnja prinese nekaj novega, verjetno je trenutno prav ta naziv novi zagon, da se še naprej trudim in izpopolnjujem v tej smeri.

 

Kakšni so načrti za obdobje, v katerem boste delovali kot Kraljica Slovenije? Vas čakajo posebni projekti? Imate želje, da bi se preizkusili v šovbiznisu?
Projekt Kraljica Slovenije ne temelji samo na finalnem izboru, ampak na raznoraznih izobraževanjih in humanitarnih aktivnostih, od nabora deklet pa vse do finalnega izbora. Po končanem izboru se nadaljujejo aktivnosti še pri razvijanju potenciala, učenju, gradnji, širjenju obzorij. Je projekt, ki v bistvu ni drugačen od ostalih, vendar je širši, globlji s pomenom, z namenom. Trenutno nimam ambicij v šovbiznisu, saj moram dokončati šolanje, dolgoročno pa je vse odvisno od ponudbe in mojih osebnih interesov.

 

Uradno je naziv Queen of the World (Kraljica sveta) že 24. let edinstven naziv v svetu lepote in zato toliko bolj prepoznaven. Kako ste se pripravljali na veliko tekmovanje, svetovni izbor v Berlinu? So bile priprave zahtevne, naporne? Je bila pred tako pomembnim nastopom prisotna trema?
Priprave so bile zelo zahtevne. To je izbor na visoki ravni zato brez Duške Stanišič (lastnice licence) in mojih staršev ne bi uspela vsega uskladiti. Predhodno smo se na tekmovanje veliko pripravljali, seveda pa trema nastopi na odru, ko so prisotne še ostale tekmovalke in občinstvo. Vendar to sem si želela, vedno me je zanimalo, kako to poteka in končno sem imela priložnost to tudi doživeti.

 

Kako so vas v Berlinu sprejeli? V tednu pred finalnim izborom ste udeleženke doživele polno dogodivščin. Kaj vam je najbolj ostalo v spominu?
V Berlinu so nas lepo sprejeli, organizator je resnično skrbel za nas in omogočil, da smo se kljub napornemu urniku dobro počutile. Poleg ogleda znamenitosti Berlina in studiev SAT1 in PRO7, mi je v lepem spominu ostal izlet na Poljsko in ogled Varšave.

 

Kakšno je bilo vzdušje med dekleti? Ste se dobro ujele ali je bilo v zraku čutiti tekmovalnost?
Vzdušje med dekleti je bilo sproščeno, malo so se odmaknile tiste, ki niso komunicirale v angleščini ali nemščini. Seveda ima glede na leta, izkušnje in karakter vsaka nekaj svojega, vsebina dogodka pa narekuje tudi tekmovalnost.

 

Vaša uvrstitev na peto mesto je odličen dosežek! Kakšne so bile nagrade za prve tri in kakšna je bila vaša?
Hvala, uvrstitev je res odlična. Še na odru sem se v mislih sprehodila po zemljevidu in ugotovila, da »majhna« Slovenija stoji povsem v ospredju in v tem trenutku velika Rusija, ZDA, Nemčija … stojijo za mojim hrbtom. Nagrade so prispevali sponzorji, tako je zmagovalka prejela zlato v vrednosti nekaj deset tisoč evrov in LCD TV sprejemnik, ostale pa smo prejele darilne bone v vrednosti nekaj sto evrov in uporabne izdelke sponzorja Software billiger, jaz osebno mobilni telefon. Glavna nagrada je izpolnjen zastavljeni cilj, uspeh za odrekanja in vloženi trud zame in moje bližnje, kakor tudi za ljudi, ki so mi priskočili na pomoč pred odhodom, zato se moram lepo zahvaliti Slovenski turistični organizaciji, Agenciji za turizem Kamnik in trgovini z oblačili za ženske MANIA v Kamniku.

 

Ste dijakinja 3. letnika kamniške ekonomske šole. Ali nameravate študij nadaljevati in kje?
Seveda, menim da je izobrazba v življenju zelo pomembna. Vedno bolj se nagibam za nadaljevanje študija na Ekonomski fakulteti in morda najdem priložnost za nove izzive v družinskem podjetju, skupaj s starši.

 

Vam ob šoli in obveznostih v svetu mode ostane kaj prostega časa, kako ga preživite? Kakšni so vaši hobiji, imate poleg modnih brvi še kakšno drugo strast?
Vedno najdem čas za ljudi, ki si ga zaslužijo. Ob takem dogodku vidiš, kdo so tvoji prijatelji in kdo ne. Tako svoj čas namenim ljudem, ki jih imam zelo rada. Kadar se želim sprostiti, zelo rada rišem. Nekaj nagrad sem prejela tudi na tem področju. Včasih ostane nekaj časa samo zame in ko imam dobro idejo, moram risati. V prihodnosti pa si želim naučiti risati tudi prave tatuje.

 

Kakšen je vaš način življenja (veliko športa, zdrava prehrana …)? Imate zelo lepo postavo. Kako skrbite za svoje telo, imate kakšen lasten, skriven lepotni recept, ki nam ga lahko zaupate? Se kdaj tudi pregrešite ali skrbno pazite kaj pojeste?
Hvala za kompliment. Skrivni recept je genska zasnova, drugače pa jem 3-4 obroke na dan do 18. ure, kasneje ne. Včasih se tudi pregrešim, saj sem velika ljubiteljica slaščic, tudi druženje s prijatelji ob »hitri« prehrani je lahko kdaj užitek. Včasih obiščem fitnes ali si s tekom okrepim postavo, pomaga pa tudi hitra hoja in seveda veliko tekočine čez dan.

 

Kdo je vaš vzornik v modnem svetu?
Megan Fox in Adriana Lima

 

Kakšen je vaš okus za modo, kako se radi oblačite zasebno?
Sem velika ljubiteljica mode. Odvisno kam grem in na kakšnem nivoju je dogodek, ki se bo odvijal.
Moje najljubše barve so: siva, temno modra, bež in rdeča. Drugače pa je moj stil preprost in udoben saj mi veliko pomeni, da se v svojih oblačilih počutim sproščeno. Za priprave v Berlinu sem potrebovala veliko »damskih« oblačil, zato se moram ob tej priložnosti iskreno zahvaliti trgovini Mania v Kamniku, ki mi je priskočila na pomoč.

 

Prihajate iz znane družine Sitar. Vaš stric Rok Sitar je eden najboljših motokrosistov. So vam morda domači, ki so se v medijih že pojavljali, dali kakšen dober nasvet, kako uspeti, konkurirati v današnjem tekmovalnem svetu?
Starši me vodijo po pameti, brez pretiravanja. Del medijske pozornosti spada zraven, določene stvari pa ne nameravam razkrivati. Želim ostati preprosto dekle, ki dosega cilje z lastnim trudom.

 

Želja mnogih mladih deklet je, da bi vam sledile. Imate kakšen nasvet zanje?
Hm, dobrih nasvetov je malo. Preprosto moraš biti človek za to. Imeti moraš veliko željo in zaupanje sam vase. Več je ljudi, ki te na taki poti dekoncentrirajo in te hočejo uničiti, ampak to moraš vzeti kot kompliment in iti dalje.
“Sprejmi kritiko kot pohvalo – nekdo ima čas zate,” to je bil eden izmed dobrih nasvetov, ki sem jih prejela in se popolnoma strinjam z njim.
Hvala za vašo pozornost in interes za objavo pogovora, lep pozdrav !
Š. Suhadolc

Oglasno sporočilo