Ideje mladih arhitektov vedno bolj žive

0
3103
Vir: Občina Domžale; 10.oktober 2012

Občina Domžale in Društvo arhitektov Domžale sta v okviru Tedna arhitekture in prostora, ki ga vodi Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije, v sredo 3. oktobra 2012, ob 17. uri odprla razstavo mestnih projektov, ki jih je društvo pripravilo v sodelovanju z Oddelkom za urejanje prostora, Občine Domžale.

Razstava se je odvijala v prostorih Občine Domžale – na hodniku v 1. nadstropju občinske stavbe. Razstavo je odprl župan Občine Domžale, Toni Dragar.

»Zasnovali smo lokacije posebnega pomena, ki naj bi skozi čas ustvarjale identiteto mesta Domžal. Projekt lahko jemljemo kot nekakšno akupunkturo mesta, kjer se išče točke za razvoj mestnega organizma. Oživitev »spečih« ali »zablokiranih« točk v mestnem telesu,« je povedal Benjamin Hafner, predsednik in ustanovitelj Društva arhitektov Domžale.

Društvo arhitektov Domžale je v sodelovanju z Oddelkom za urejanje prostora Občine Domžale pripravilo strokovne podlage najatraktivnejših – strateških lokacij, ki v prostoru mesta Domžal igrajo poglavitno vlogo pri nadaljnjem načrtovanju in bodo skozi čas ustvarjale identiteto mesta. Na otvoritvi razstave ste si lahko pogledali na novo zasnovan Kulturni dom Franca Bernika Domžale, Kare Kolodvorska, Flerinovo hišo, Griljevo hišo, novo mestno hišo Domžale, Univerzale Domžale – urbano vozlišče kulture, severna mestna vrata – hiša Park, Park SPB, Območje Kurivo – mestna sprejemnica, Območje kurivo – avtobusni terminal Domžale (P+R), Lokacijo Tosama in zelene poteze Domžal. Razstava bo na hodniku v 1. nadstropju občinske stavbe, na ogled še nekaj mesecev.

Namen projekta je na eni strani proučitev nekaterih potencialov v Občini Domžale, na drugi strani pa spodbuditi zanimanje javnosti in stroke za javni prostor ter mesto-tvorne projekte.

Oglasno sporočilo