Rozi Gaberšek – naša KMETICA 2012

0
5208
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 20.oktober 2012

Društva podeželskih žena Domžale je tudi letos v okviru akcije Kmetica leta 2012, ki jo je že deseto leto organizirala Zveza kmetic Slovenije, izbralo Domžalsko kmetico leta 2012.

Odločili so se za Rozi Gaberšek s kmetije »Pri Antonovčevih« v Češeniku, kjer na veliki kmetiji živi in dela skupaj z možem Janezom in štirimi otroki. Odlikujejo jo pridnost, delavnost, ljubezen do kuhanja in peke, dobila že več priznanj z razstave Dobrote slovenskih kmetij, ljubezen do rož, prostovoljno dela v več društvih, posebej pa je že več kot tri desetletja članica Društva podeželskih žena Domžale, kjer pridno opravlja funkcijo blagajničarke. Skupaj z domačimi skrbi tudi za ohranjanje domače in kulturne dediščine, saj so že večkrat organizirali ličkanje, pomagali pa so tudi pri prireditvah Pod lipo. Skratka – Rozi Gaberšek je kmetica z dušo in srcem, kakšnih je v Sloveniji zelo malo

Članice društva so se udeležile tudi proglasitve KMETICE LETA 2012, ki je bila v Šmarjah pri Jelšah. Domače društvo je skupaj z Društvom Ajda, v katerem se združujejo kmetice s tega območja, pripravilo prijetno prireditev, na kateri je bil tudi minister za kmetijstvo in okolje, Franc Bogovič.

Za kmetico leta 2012 je bila izbrana Jožica Lokošek, čeprav smo bile vse udeleženke iz Domžal prepričane, da bi si naslov zaslužila naša kandidatka Rozi Gaberšek, saj je bila glede na pogoje, zanesljivo najboljša kandidatka. Kljub vsemu naši KMETICI 2012, Rozi, iskrene čestitke za pogum in še v prihodnje veliko prijetnih trenutkov.

V.

Oglasno sporočilo