V Kamniku ustanovili občinski odbor Jankovićeve Pozitivne Slovenije

0
5519
Vir: Kamničan.si; 6.november 2012

V  Kulturnem domu v Šmarci, je 5.11.2012 zvečer potekala ustanovitev kamniškega odbora Pozitivne Slovenije – stranke, ki je tudi na Kamniškem na lanskih DZ volitvah dosegla prvo mesto.

Na ustanovnem zboru, ki se ga je udeležil tudi predsednik stranke ljubljanski župan Zoran Janković, so sprejeli program dela in načela odbora ter izvolili vodstvo in organe stranke. Predsednik OO PS Kamnik je postal kamniški župan Marjan Šarec, predsednik podmladka kamniškega odbora pa Aleksander Prelec Matjan.

V 3 članski Svet občinskega odbora PS Kamnik so izvolili: Vesno Kustec, Aleksandro Jezeršek Matjašič in Zvonka Cveka.

Podpredsednika OO PS Kamnik sta postala občinska svetnica Nives Matjan in Marjan Smole Levček.

Podpredsednica OO PS Kamnik, Nives Matjan, je povedala, da kot podjetnica s ponosom vstopa v vrste Pozitivne Slovenije in podpira njen program in cilje za katere s zavzema.

Marjan Smole Levček, drugi podpredsednik OO PS Kamnik.

Predsednik OO PS Kamnik je postal župan Marjan Šarec. Kot je dejal slavnostni govornik predsednik PS Zoran Janković je to prvi župan izven Ljubljane, ki je vstopil v njihovo stranko, da pa bo do naslednjih lokalnih volitev isto potezo naredilo še nekaj županov.

Predsednik podmladka kamniškega odbora, Pozitivne prihodnosti” pa Aleksander Prelec Matjan.

PS bo imela v kamniškem občinskem svetu zaenkrat tri svetnike: Nives Matjan, Karlo Urh in Marjana Semprimožnika.

Trije občinski svetniki iz vrst PS: Karla Urh, Nives Matjan in Marjan Semprimožnik.

Gost ustanovnega zbora je bil predsednik PS Zoran Janković, ki je povedal, da je število članov stranke v porastu in da bodo kmalu ustanovili še več občinskih odborov stranke. Povedal je razloge za povezovanje in sprejem v stranko PS župana Marjana Šarca. Večji del govora pa je namenil aktualnim političnim razmeram v Sloveniji, še zlasti ozadju zahteve poslancev PS za razpis referenduma o t.i. Slabi banki in Slovenskem državnem holdingu.

Delovno predsedstvo ustanovnega zbora, ki ga je brezhibno izpeljal Zoran Bosančič.

Ustanovnega zbora sta se udeležila tudi lanskoletni kandidat PS za poslanca v kamniškem okraju Brane Golubovič in koalicijski občinski svetnik Tone Iskra.

Oglasno sporočilo