Osrednja občinska slovesnost ob dnevu samostojnosti in enotnosti

0
3388
Vir: Občina Domžale; 28.december 2013

Sinoči je v Športni dvorani Domžale (HKC) potekala osrednja občinska slovesnost ob dnevu samostojnosti in enotnosti in tradicionalni praznični koncert Godba Domžale.

Slavnostni govor na slovesnosti je podal župan Občine Domžale Toni Dragar. V slavnostnem govoru nas je spomnil na zgodovino našega časa, časa ko smo se državljanke in državljani na plebiscitu enotno odločili za samostojnost in dodal, da kljub temu, da se država vse bolj oddaljuje od nas državljanov, lokalna skupnost enotnosti ni izgubila. Vsa leta ohranjamo posluh za vse občanke in občane. Naša vrata so vedno odprta, saj le tako lahko delamo pošteno, ohranjamo povezanost ter ustvarjamo skupnost za vse, tako za naše najmlajše, mlade kot tudi starejše občanke in občane.

»Povezanost, enotnost in dobro delo se kaže tudi pri številnih posameznikih in društvih, ki delujejo v naši občini. Izvrsten zgled je Godba Domžale, ki že vrsto let praznično obarva dan samostojnosti in enotnosti. Z novim letom bo Godba Domžale slavila častitljivo 130. letnico delovanja in ustvarjanja, kar dokazuje, da trdo delo in skupna volja predstavljata pot do uspeha,« s temi besedami je župan pohvalil dosedanje delo Godbe Domžale in jim zaželel veliko uspehov tudi v prihodnje.

Godba Domžale je pod spretno taktirko dirigenta Damjana Tomažina, na koncertu zaigrala skladbe znanih domačih in tujih avtorjev. Godba Domžale zaključuje leto 2013 bogatejša za veliko odmevnih projektov in novih izkušenj. Godbenice in godbeniki so letos gostovali v Franciji, konec junija v Makedoniji, maja pa so v Domžalah izvedli koncert z legendo slovenske glasbe, Vladom Kreslinom. Poleg številnih nastopov v domači občini in drugod po Sloveniji so veliko časa in energije namenili vadbi show programa in usklajenosti korakanja. Po izboru bralcev Nedeljski dnevnik sodi Godba Domžale med najpopularnejše godbe v Sloveniji, saj je na nedavnem izboru zasedla tretje mesto, takoj za Sveo iz Zagorja in Pihalnim orkestrom Šoštanj. Prihajajoče leto 2014, za najstarejše domžalsko društvo, pomeni 130 let delovanja in 85 let unikatnega godbenega doma, zato v prvi polovici leta godbenice in godbeniki pripravljajo vrsto aktivnosti, v začetku junija pa glavno praznovanje.

V pestrem glasbenem programu, ki ga je povezoval Jure Sešek, se je predstavila tudi sopranistka Marjeta Cerar, ki je s petjem začela pri Barbari Tišler in Marti Močnik Pirc v glasbeni šoli Zavod sv. Stanislava. Leta 2012 je zaključila šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Mateji Arnež Volčanšek. Ob študiju je sodelovala pri različnih vokalnih in vokalno-inštrumentalnih projektih: leta 2011 kot solistka pri izvedbi Mozartovega Requiema s Konservatorijem za glasbo Jurij Slatkonja, istega leta v koncertni predstavi Peer Gynt z orkestrom Muzikološkega društva, ter z godalnim kvartetom Rožma-rinke na njihovem koncertu v okviru Poletnega kulturnega festivala Studenec, večkrat pa kot solistka s pihalnim orkestrom Koper. Novembra 2011 se je v organizaciji Glasbene mladine ljubljanske predstavila na recitalu v Viteški dvorani Križank. Marca 2012 je na tekmovanju Brune Špiler v Herceg Novem v III. Kategoriji osvojila 99,33 točk in prvo nagrado, od letošnjega septembra pa študira petje na Haute Ecole de Musique v Ženevi v razredu profesorja Gilles Cachemaille.

Iskrene čestitke ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

Vesel božič ter veliko sreče, zdravja in uspehov v letu 2014 vam želita,
Občina Domžale in Godba Domžale.

Oglasno sporočilo