Kronika na območju Policijske postaje Kamnik (11.4. – 17.4.2016)

0
4610

11.04.2016
Policisti smo prijeli prijavo občana o kršitvi zakona javnega reda na območju Kamnika. Policist je v razgovoru ugotovil, da se je sosed zunaj pred stanovanjskim blokom nedostojno vedel do prijavitelja saj ga je brez vzroka verbalno žalil in nanj vpil. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep po zakonu o javnem redu in miru.

Na Zduši je prijaviteljico napadel pes. Ta se je skupaj s svojim psom sprehajala po naselju, ko je spuščen pes pritekel na cesto in v predel trebuha ugriznil njenega psa. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

12.04.2016
Policisti smo bili poslani na vlom v frizerski salon na območju Kamnika. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaenkrat še neznani storilec preko noči na vzvod skozi glavna vrata vlomil v frizerski salon, ga pregledal in iz njega odtujil tablični računalnik in menjalni denar. Nastala materialna škoda v višini 300 eurov . Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Na policijski postaji Kamnik se je zglasila oškodovanka in prijavila tatvino kolesa z motorjem. Tega ji je neznani storilec odtujil v času med 08.00 in 14.30 uro izpred Zdravstvenega doma Kamnik. Gre za kolo z motorjem znamke Piaggio, črne barve. Nastala je materialna škoda za okoli  300 eurov.

V času med 7.30 in 13.40 uro je neznani storilec iz kolesarnice Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra odtujil kolo znamke Kilimanjaro, tip X Fact Gent, srebrno-bele-rdeče barve, ki je bil zaklenjen s spiralno ključavnico na kovinsko ogrodje za parkiranje koles. Nastala je materialna škoda za okoli 300 eurov.

13.04.2016
Policisti so na kamniški obvoznici v križišču za naselje Perovo pri baru Coprnica obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje povzročitelja, ki je spregledal stoječo kolono. V nesreči se je telesno poškodoval voznik motornega kolesa in je bil s strani zdravstvene ekipe ZD Kamnik. Povzročitelju je bila na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil 5. odstavka 44. člena zakona o varstvu v cestnem prometu.

14.04.2016
Policisti so na parkirišču pred novo Ljubljansko banko v Kamniku obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik z neznanim vozilom v času med 16:50 in 17:05 uro trčil v tam parkiran osebni avtomobil, ter s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu nudil svoje osebne podatke in podatke o vozilu. Nastala je mat. škoda za okoli 300 eurov.  Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek.

15.04.2016
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil tatvino registrskih tablic. Ugotovljeno je bilo da je neznanec v Bolgariji iz vozila odtujil obe registrski tablici. Nastala je mat. škoda za okoli 40 eurov.  Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

16.04.2016
Zaposleni v podjetju na Korenovi poti so nas obvestili o tatvini železa. Ugotovljeno je bilo je zaposlena slišala ropot na dvorišču podjetja in videla dva NN moška v tovornem vozilu, ki nalagata odpadno železo. Kljub pozivu da naj železo vrneta sta se omenjena moška odpeljala v smeri Šmarce.Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

17.04.2016
Policista sta opravljala kontrolo prometa in zaustavila voznika osebnega vozila. Med samim postopkom je bilo zaznati močan vonj po konoplji. Opravljen je bil pregled osebe in vozila, kjer so bili najdeni posušeni delci zeleno-rjave rastline. Ker je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo, mu je bila snov proti potrdilu zasežena in zavarovana v vrečko in poslana v analizo. Po analizi sledi ustrezen ukrep.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo