Uvodnik NOV!CE 9/2014: Obrazi poletja

0
3772
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 19.junij 2014

Kako lepo je prelistavati letošnje počitniške kataloge in sanjariti o počitnicah nekje na čudovitih obalah ali zaraščenih džunglah… Žal nas realnost sili v to, da moramo svoje počitniške destinacije premikati vse bližje svojemu domu, če ne celo na dvorišča svojih sorodnikov, z žar veselicami ali še huje na lastno zelenico, kjer si bodo nekateri lahko oddahnili le z nogami v lavorju mrzle vode. Že nekaj časa zadeve niso več takšne kot bi morale biti in žal nič ne kaže na to, da se bodo v kratkem popravile.

Seveda smo zdaj v obdobju pravega volilnega mini maratona. Hvala bogu so nas volitve presenetile in je čas politikantskega »nabijanja« močno skrajšan, in zato se moramo spet navaditi, da nam bodo do sredine julija nasadili vse rožice tega sveta. Edina dobrodošla sprememba je, da se je politični prostor vsaj malo očistil in da je zdaj malce bolj jasno, kaj je kdo dejansko naredil, česa je sposoben in česa zanesljivo ni sposoben narediti, pa če nam govori dve uri in pol. Pojavilo se je tudi nekaj »novih« obrazov, ki bodo zanesljivo prinesli vsaj neko osvežitev in tekmovalnost v sicer monotono politično areno. Ali vas bodo prepričali in če jim boste verjeli, je seveda vaša odločitev, resnično pa vam predlagam, da dejansko poslušate in razmišljate in ne le gledate nove politične podobe. Uspešna politika je vse kaj drugega kot všečna podoba. Uspešno politiko se lahko meri. Vsi, ki so kdaj »vladali«, imajo za sabo primerljive številke, vsi, ki obljubljajo gradove v oblakih, naj pokažejo lestve, ki vodijo do njih. Zahtevajte natančne odgovore, zahtevajte natančna pojasnila in predvsem ne zadovoljite se z manj.
Slovenija je bila včasih dežela priložnosti, zdaj mora to priložnost najprej poiskati sama, vi ste tisti, ki ji boste pokazali pot.

Jakob

Oglasno sporočilo