Slavnostna otvoritev nove Garažne hiše P+R v centru Domžal

0
3585
Vir: Občina Domžale 12.september 2015

Včeraj je potekala slavnostna otvoritev nove sodobne Garažne hiše center Domžale P+R, na kateri je bil objekt na Masljevi s prerezom traku tudi uradno predan svojemu namenu.

Garažna hiša, ki je bila zgrajena v dobrem letu dni, deluje že od sredine meseca avgusta.

Slavnostnega dogodka se je udeležil celotni domžalski občinski vrh na čelu z županom Tonijem Dragarjem in obema podžupanjama, mag. Renato Kosec in mag. Jano Miklavčič. Otvoritve so se udeležili tudi nekatere svetnice in svetniki ter župan Občine Trzin Peter Ložar in župan Vodic Aco Šuštar. V kulturnem programu je sodelovala Godba Domžale, ki je zvesta spremljevalka vseh velikih občinskih prireditev. Osrednja glasbena gostja je bila odlična glasbena izvajalka Eva Černe, ki jo je tokrat spremljala glasbena skupina Kranjci. Svoje plesne in akrobatske veščine pa so predstavile mlade Sovice, plesna in navijaška skupina iz Domžal. Program je povezovala Katja Tratnik. Po programu je sledil prerez traku in simbolična vožnja župana in podžupanj v garažno hišo v starodobnem rumenem spačku. Udeleženci prireditve pa so se po uradnem odprtju lahko sprehodili po garažni hiši in se na lastne oči prepričali o novi pridobitvi.

Župan Toni Dragar se je v svojem govoru zahvalil Regijski razvojni agenciji, ki je Občini Domžale ponudila možnost, da je lahko na tem prostoru naredila garažno hišo po sistemu parkiraj in odpelji. Zahvalil se je tudi svetnicam in svetnikom, ki so odobrili dodatna sredstva za sofinanciranje gradnje. S 85% odstotki je bila garaža sofinancirana z evropskimi sredstvi, 15% odstotkov pa je prispevala Občina Domžale. Prav tako se je zahvalil občinskim službam, izvajalcem in nadzoru gradnje. »Vsem uporabnikom želim, da parkirajo v garažni hiši in se peljejo z javnim prevozom, kar pomeni zmanjšanje obremenitve okolja, kot tudi obremenitve Ljubljane z našimi avtomobili, saj dobro vemo, da se Ljubljana utaplja v avtomobilih«, je povedal Dragar in za zaključek dodal: »Ko smo pripravljali ta projekt, smo ugotovili, da bi lahko na tem občinskem zemljišču uredili tudi otroško igrišče, ki je dolgoletna želja stanovalcev stanovanjsko-poslovnega objekta SPB-1, ki je brez igrišča. To igrišče je narejeno iz proračunskih sredstev. V nadaljevanju načrtujemo postavitev še dodatnih igral ter plezalno steno. Tako, da bo na koncu to lep in urejen zaključek severnega dela Domžal.«

 

 

Oglasno sporočilo