Jubilejnih 20. let skokov na Gori

0
3725

Pisalo se je leto 1992, ko so fantje na Gori pri Komendi, priredili prve prave smučarske skoke z alpskimi smučmi. Niso bili prvi, a so bili zagotovo najbolj zanimivi in izvirni. Kot se spodobi za vas Gora, kjer se vse govori samo s presežniki, so pri meritvah dolžine skokov nekako pozabili d (dm – decimetri) in se je vse pisalo samo v metrih. Imeli so seveda tudi največ tekmovalcev daleč naokrog in vsi so imeli povedati samo lepe besede o skokih na Gori in Gorjanskem skakalnem komiteju.
V naslednjih letih so priredili 19. ponovitev tega tekmovanja za pokal Gora ter nekaj nočnih ekipnih tekem. Tekmovanja se je vedno udeležilo veliko tekmovalcev in še več gledalcev. Bila so prijetna presenečenja iz zraka (padalci), prišli so kurenti, prišle so druge pustne šeme, obiskale so nas znane osebnosti ter še in še. Bilo je lepih 19 let. Trikrat nas je premagala narava, nazadnje, ko je bil žled. Komentatorji so bili vedno duhoviti, šaljivi in včasih malo provokativni, kar je gledalce in tekmovalce vedno spravljalo v smeh. Za jedačo in pijačo pa je bilo vedno poskrbljeno.
Leta 2007 je prišlo do menjave generacije in se je ustanovili Društvo skakalni komite Gora. Takratni starejši člani so prepustili vajeti mlajšim, kateri še vedno uspešno vodimo društvo in prireditve. Starejši člani niso zapustili posadke in še vedno z modrimi nasveti in plavimi navodili pomagajo krmariti barko Društva skakalni komite Gora.
Pisalo se bo 31. januar 2016 – ta dan bo 20. jubilejna prireditev. Seveda vsi povabljeni. Kaj se bo dogajalo? Izpeljana bo klasična prireditev po vzoru FIS tekmovanja; poskusni skok in dve seriji v tekmovanju. Tudi tokrat nas čaka 6. kategorij, zmagovalci posameznih bodo dobili pokale, vsi tekmovalci pa dobijo nagrado ob koncu prireditve. Nagrade bodo romale tudi med gledalce, ki pa si jih bodo morali prislužiti. Ostali program ostaja presenečenje. Ideje smo črpali iz našega znanja in izkušenj s preteklih prireditev – vse, da bo jubilejni dogodek presežek, ko se za vas Gora spodobi.
Na koncu še enkrat povabilo 31.1.2016 okrog 13.30 na Goro pri Komendi, kjer se bo odvijal zračni boj med najboljšimi skakalci z alpskimi smučmi, organizatorji se bomo pa trudili, da vam ne bo dolgčas.

O nas si lahko berete na https://www.goraskoki.com/.

Športni pozdrav, Društvo skakalni komite Gora

gora 2

Oglasno sporočilo