Za Radomljani prva pripravljalna tekma

0
2799

V hladnem januarskem popoldnevu so Radomljani na umetni podlagi v Domžalah odigrali prvo pripravljalno tekmo proti NK Domžale. Za Radomljane je tekmo odigralo 23 igralcev, v vsakem polčasu sta na igrišče stopili različni enajsterici. Radomljani so povedli v 39. minuti, na koncu pa so slavili domači s 5-1.

Radomljani so tekmo začeli v postavi: Andrić, Lidjan, Zukić, Jazbec, Jakovljević, Avbelj, Barukčič(K), Primc, Osmanaj, Gajić in Stoiljković. Večino prvega polčasa se je igra odvijala na sredini igrišča, Domžalčani pa so imeli nekaj več od igre. V 6. minuti se je z lepo obrambo izkazal Andrić, potem ko je lepo ubranil Šišićev poizkus s prostega strela s 30 metrov.

Radomljani so v vodstvo prišli v 39. minuti, potem ko je bil v kazenskem prostoru domačih ob prodoru po desni strani nepravilno zaustavljen Primc, enajstmetrovko pa je še enkrat več zanesljivo izvedel kapetan Barukčič, ki je vratarja poslal v levo stran, žogo pa v desno. Domžalčani so izenačili že v naslednji minuti, ko je po predložku z desne strani z glavo zadelMance,tik pred koncem prvega dela igre pa je za Domžale zadel še Janković z natančnim strelom v desni spodnji kot.

V drugem polčasu je Dejan Djuranović na igrišče poslal povsem drugo enajsterico. Tako so zaigrali še Ivačič, Vidmar, Rems, Zupanc, Kosec, Hlede, Zorc, Šipek, Đokić, Ajdinović in Cerar. V drugem polčasu so bili Domžalčani konkretnejši nasprotnik in trikrat zatresli mrežo Kalcer Radomelj. Z odličnimi obrambami se je izkazal Ivačič, ki je trikrat ubranil poskuse domžalskih napadalcev iz neposredne bližine.

Vratar Radomelj pa je bil nemočen v 73. minuti, ko je pred golom podajo z desne strani Jarovićpreusmeril v gol. Enajst minut kasneje je Ivkić z glavo zadel  po predložku z levega kota na bližnjo vratnico, končni rezultat pa je po lepo odigrani dvojni podaji z natančnim strelom v levi spodnji kot z 20 metrov postavil Majer.

Gal Primc, ki je odigral prvih 45 minut, je o tekmi povedal: “Tekma je bila namenjena temu, da se dobro pripravimo na nadaljevanje sezone, kot tudi temu, da vidimo, kje trenutno smo, saj smo igrali s prvoligaši. Prvi polčas smo v obrambi odigrali zelo konkretno, v napadu pa nas je malo zmanjkalo, kar se je tudi poznalo v sami igri. Vseeno pa se mi zdi, da smo za začetek spomladanskega dela dobro pripravljeni in da bomo prišli nazaj v prvo ligo.”
Primc, ki je poleti v Kalcer Radomlje prišel iz domžalskega mladinskega pogona, je še takole strnil svoje razmišljanje o dosedanjem poteku priprav: “Priprave so dokaj naporne. Treninge imamo vsak dan, trikrat na teden pa treniramo tudi na stadionu v Domžalah. Trenutno je poudarek na teku, tehniko pa bomo izpilili v prihodnjih tednih. Pričakujem, da bomo do prve tekme popolnoma pripravljeni. Če bomo še naprej trenirali tako zavzeto, bomo sezono končali na vrhu.”

Za mnenje o prvi pripravljalni tekmi smo prosili še stratega Radomljanov Dejana Djuranovića: “Na prvi tekmi v pripravah smo doživeli visok poraz, ampak prvi polčas smo odigrali dosti boljše. Odigrali smo kompaktnejše in konkretnejše, Domžalčanom pa nismo dopustili veliko priložnosti, čeprav so po našem vodstvu ob koncu prvega polčasa zadeli dvakrat. Za prvo tekmo je bilo v redu, fantje so dobili dosti minutaže, čaka pa nas še dosti tekem v pripravljalnem obdobju. Napake bomo odpravili in stopnjevali ritem priprav in iskali tisto pravo formo. Realnost je tudi to, da imajo Domžalčani boljši in širši kader, mi pa smo dali priložnost tudi našim mladim igralcem.”
O pripravah pa je še povedal: “Priprave trenutno potekajo zelo dobro, najpomembnejše pa je to, da so fantje zdravi in da smo imeli po dolgem času na voljo 23 igralcev. Igrali sta dve ekipi, vsaka po en polčas. Pripomb na delo fantov nimam, vsi na treningih delajo zavzeto, trenutno vse izpolnjujemo in verjamem, da bo šlo tudi v nadaljevanju priprav brez težav.”

A.S. 

Oglasno sporočilo