Likovna delavnica na OŠ Mengeš – mentorstvo

0
4427

Kot že vrsto let je tudi ta petek 22. in soboto 23. januarja na Osnovni šoli Mengeš potekala likovna delavnica za učence, ki želijo pridobiti več tovrstnega znanja. Likovni pedagog Lojze Kalinšek, ki uči na šoli in je hkrati tudi mentor v Likovnem društvu Mengeš, je organiziral svojevrstno delavnico, v kateri je sodelovalo 11 učencev, kot mentorji Likovna pedagoginja Sara Šmid in osem članov Likovnega društva Mengeš.
Ljubiteljski slikarji likovnega društva so prikazali različne tehnike likovnega ustvarjanja, učenci pa so se odločili po svojih interesih. Mentorji so pripravili vsak svojo tehniko za predstavitev učencem, ki so se spoprijeli s svojevrstnimi izzivi polni navdiha. Mentorji so predstavili suhi pastel Milica Tomšič in Ina Malus, risbo s tušem in lavirano risbo Leonida Goropevšek, slikanje z akrilom in lopatico Barbara Rabič in Dari Korošec, linorez Sara Šmid in Emanuela Rodica, oljni pastel Irena Novak in kolaž Binca Lomšek. Svoje bogate izkušnje so predano podajali in prenašali znanja na mladi rod ustvarjalcev.
Drugi dan delavnice so nekateri učenci poskusili tudi drugo tehniko in tako ugotovili, v kateri se lažje ali bolje najdejo oziroma jim bolj leži. Energija, ki so jo izžarevali in s katero so ustvarjali vsak svoje likovno delo, je ob koncu delavnice dala izjemno dobre rezultate. Medgeneracijsko sodelovanje in druženje, izmenjava izkušenj in znanja bogati tako učence kot mentorje, rezultati takih delavnic pa so vsako leto boljši, vsaj tako pravi likovni pedagog, slikar in fotograf Lojze Kalinšek, ki organizira tovrstno ustvarjalno druženje. Likovna dela, ki so nastala na tej delavnici, bodo razstavljena na Osnovni šoli Mengeš.

Tekst Binca Lomšek
Foto Lojze Kalinšek in Binca Lomšek

likovno_mentorstvo_Menges (2)likovno_mentorstvo_Menges (4)

likovno_mentorstvo_Menges (5)

likovno_mentorstvo_Menges (1)

Oglasno sporočilo