Maruša hitreje tekla, Kaja dlje skočila

0
3645

Slovenska Bistrica je v nedeljo, 24. januarja, gostila Prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke v kategoriji U12. Na njem sta nastopili dve naši atletinji Maruša Vuk in Kaja Zajc, obe pa sta se preizkusili tako v teku na 60 metrov kot skoku v daljino. Dan prej je na PS za pionirje in pionirke letnika 2000 in 2001 nastopila Kaja Alič.

V Slovenski Bistrici sta obe naši atletinji sploh prvič nastopili na nivoju državnega prvenstva in se vsaka izkazali v eni disciplini. Maruša, ki je nastopila brez šprintaric, je v teku na 60 metrov s časom 9,50 sekunde zasedla 13. mesto in  za vsega pet stotink sekunde zaostala za desetim mestom, ki bi jo popeljal v mali finale. Kaja je s časom 10,26 pristala na 47. mestu, vse atletinje pa so morale tokrat premoč priznati Luciji Potnik (8,87/KAK).

Maruša in Kaja sta tekmovali tudi v skoku v daljino, tu pa je bila uspešnejša slednja, ki je s skokom dolgim 3,52 metra osvojila 25. mesto. Maruša je tokrat pristala pri 3,39 in zasedla 32. mesto.

”Maruška je lepo je odtekla osredotočena na lasten tek, z izvrstno prikazanim pospeševanjem.Kaji se je žal tek podrl po začetnih 20 metrih, ker ji ni uspelo najti prave drže in se je dobesedno ‘zatekla’ k svojemu staremu vzorcu drže in teka. Pri skoku v daljino so velike rezerve, jima pa ta nastop služi kot izhodišče za razumevanje gibalno-tehničnih zahtev same discipline. Veseli me da sta pokazali veliko zanimanja za tehnično izvedbo in se učili pozornosti ter prepoznavanja lastnih notranjih občutkov med in po nastopih. Tako da gredo obema pohvale z moje strani,” je krstni nastop obeh svojih atletinj analiziral njun trener Jošt Novak.

Dan prej so se v Celju zbrale najboljše atletinje in atleti, stari do 16 let, med njimi je na 60 metrov nastopila tudi domžalska šprinterka Kaja Alič. Njen čas 8,52 je na koncu zadostoval za 29. mesto med 93 atletinjami, a to je le ena stran končnega dosežka. Kaja, ki je že lani tekla 8,40, je tokrat priložnost za preboj proti prvi deseterici, za kar je bilo potrebno teči okoli 8,30, zapravila že na štartu, saj je njen reakcijski čas znašal 0,52 sekunde. Normalno znaša okoli 0,2 sekundi, kar zgovorno priča o tem, da ima Kaja še ogromno rezerve. Priložnost za popravni izpit bo imela že prihajajočo soboto, ko se bodo mlajši mladinci in mladinke za naslove državnih prvakov borili v Ljubljani.

Oglasno sporočilo