Uspešno leto 2015 za Klub gorskih tekačev Papež

0
5444

»Za Klub gorskih tekačev Papež je bilo leto 2015 tako organizacijsko kot tekmovalno nadvse uspešno, v letu 2017 pa bo KGT Papež organizator evropskega prvenstva na Veliko planino,« je na letnem zboru vse zbrane ponosno nagovoril Dušan Papež, predsednik kluba. Pohvalil je izjemne dosežke tekačev in trenerjev.
Z besedami in darilom se je zahvalil prostovoljcem, ki so pomagali pri organizaciji tradicionalnih gorskih tekov k sv. Primožu in na Grintovec, zaključne prireditve Tekaškega pokala Občine Kamnik, 6. zimske lige k sv. Primožu s tematskimi vsebinami od dobrodelnosti, praznovanja kulturnega praznika, teka v maskah, do teka v počastitev žensk, medijem in urednici spletne strani.
KGT Papež je od AZS (Združenja za gorske teke) prejel priznanje za 1. mesto v ekipnem prvenstvu Slovenije, Dušan in Mira Papež pa priznanje za organizacijo teka na Grintovec, odmevne tekme svetovnega pokala.
Klub je poskrbel za priprave mladih tekačev na taboru na Vojskem in Mali planini, kjer so bili zelo zadovoljni.
Preko 50 aktivnih tekačev je dosegalo izjemne rezultate posamično in ekipno na lokalnem, državnem in svetovnem nivoju v različnih disciplinah.
Za svoje izjemne dosežke so tekači že prejeli priznanja AZS – Združenja za gorske teke, in sicer je bilo kar 15 tekačev med najboljšimi tremi v Pokalu Slovenije v gorskih tekih za leto 2015 v končnem seštevku 7 tekem. Vsak nagrajenec je dobil priznanje v obliki tekaškega koledarja s fotografijo in utemeljitvijo, tekaško majico in kapo. Zmagovalci v različnih kategorijah so: Maša Viriant, Izak Poljanšek, Aleš Prelovšek, Petra Mikloša, Miran Cvet, Franci Teraž, Ana Čufer, Aljaž Božič. Na odlično drugo mesto so se povzpeli: Hana Dobovšek, Rok Sušnik in Gašper Bregar, tretjeuvrščeni pa so: Maj Križnar, Urška Trobec, Bojan Kožuh in Rok Bratina.
Nadvse uspešno so se udeleževali tudi tekem, kot so vertikal km, sky race, ultra trail, tekov po stopnicah , na skakalnice velikanke tako doma kot v tujini, na maratonih , gorskih maratonih in stezah. Tudi v teh disciplinah so bili v samem vrhu najboljših, tudi kot zmagovalci, državni prvaki in podprvaki tekači Mikloša, Novak, Zarnik, Cvet, Zupančič, Triler, Erjavšek, Kožuh, Božič, med ženskami Petra Mikloša in mladinka Ana Čufer.

papez_2015_1

Priznanja za izjemne dosežke so prejeli: Miran Cvet, Mitja Kosovelj, Neja Kršinar, Nejc Kuhar, Jasmina Klančnik, Matjaž Mikloša, Simon Novak, Klemen Triler, Marjan Zupančič. Miran Cvet je s strani Atletske zveze Slovenije prejel tudi laskavi naslov Naj gorski tekač leta 2015: kot zmagovalec Pokala Slovenije med ml. veterani, državni prvak, reprezentant na EP in SP, beleži odlične uvrstitve na tekmah svetovnega pokala.
Izjemne dosežke so dosegali tudi kot maratonci (Mitja Kosovelj-državni prvak, kar pet klubskih tekačev je bilo v prvi dvajseterici najboljših (Zarnik, Janjatovič, M. Bregar, Teraž, Ambrožič), mladinec Božič pa med najboljšimi polmaratonci. Tudi na maratonu Treh src v Radencih je kot prvi Slovenec pritekel na cilj Mitja Kosovelj.
Na gorskem maratonu v Podbrdu je slavil kot državni prvak Marjan Zupančič, podprvak je bil Rok Bratina, Urša Trobec je bila tretja.
Marjan Zupančič in Klemen Triler sta tekla po Slovenski planinski transverzali. Zupančič je postavil nov rekord: 599 kilometrov dolgo pot z 49 kilometri višinske razlike je premagal v 7 dneh 8 urah in 10 minutah .
Tekači KGT Papež so bili tudi reprezentanti na evropskem in svetovnem prvenstvu v gorskih tekih (Cvet, Čufer, Bregar, Božič ). Na ekstremnem teku na Grintovec – tekmi za svetovni pokal je Nejc Kuhar osvojil laskavi naslov kralj Grintovca. Na SP v gorskem maratonu v ekstremnih razmerah v Švici Mitja Kosovelj s šestim mestom ohranja status enega najuspešnejših gorskih maratoncev na svetu.
Za svoje izjemne dosežke je kar 16 tekačev doseglo kategorizacije od svetovnega (1), mednarodnega (1), državnega (12), mladinskega (2) razreda je doseglo 16 tekačev.
Klub ne bi deloval tako uspešno brez dobre trenerske ekipe, ki jo sestavljajo Ivan Urhu, Edvin Kosovelj, Miran Škrtič, Sebastjan Zarnik, Špela Papež Zamljen, pomagali pa so tudi Matevž Škrtič, Suzana Orehek, Tugo Križnar. Vsi so prejeli zaslužene nagrade.
KGT Papež bo tudi letos v marcu organiziral 21. gorski tek k sv. Primožu in tekmo svetovnega pokala – 18. Gorski tek na Grintovec. EA ( Evropska atletska zveza) pa je potrdila kandidaturo KGT Papež za izvedbo evropskega prvenstva v letu 2017.
Ponosni smo na izjemne dosežke naših tekačev, na uspešno trenersko delo z mladimi, ponosni na somišljenike in številne prostovoljce, ki pomagajo pri organizaciji odmevnih in uspešnih prireditev.
Mira Papež

Oglasno sporočilo