Odbojkarice z zmago na tretje mesto

0
2704
Odbojkarice Calcita Ljubljane so svojo drugo tekmo četrtega turnirja srednjeevropske lige končale brez izgubljenega niza, po le 66  minutah igre. Madžarska ekipa Teva Gödöllö je bila v vseh treh nizih v podrejenem položaju, z zmago pa so si calcitovke zagotovile tretje mesto po rednem delu tekmovanja. V soboto bodo ob 19. uri, v drugem krogu modre skupine 1. DOL za ženske, v dvorani na Galjevici igrale z Vitalom Ljubljano.

Calcit Ljubljana – Teva Gödöllö 3:0 (9, 20, 18)

Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 30, sodnika: Isajlović (Avstrija) in Vitorini-Lisa (Slovaška).

Calcit Ljubljana: Grudina 4, Božič, Vrhovnik 7, Igličar 17, Forštnarič, Kostić, Hribar – libero, Jerala – libero, Turk, Potokar, Koleva 14, Van de Vyver 1. Trener: Gašper Ribič.

Teva Gödöllö: Szabo 2, Czina 7, Radomszki 1, Hornok 6, Nagy, Takacs 2, Szabo 1, Szeles 6, Csengeri 8, Kalotai 1, Kovacs – libero, Banlaki – libero. Trener: Andras Horvath.
Na sredini drugi tekmi turnirja srednjeevropske lige je zagrebška Mladost s 3:1 (21, 24, -20, 20) premagala madžarske odbojkarice, ki so pred današnjo tekmo s slovenskimi državnimi prvakinjami po sedmih tekmah ostale le pri eni zmagi. Na drugi strani mreže so si calcitovke s torkovo zmago proti Mladosti že zagotovile najmanj četrto mesto po rednem delu srednjeevropske lige in s tem tudi uvrstitev na zaključni turnir, vendar so varovanke Gašperja Ribiča želele potrditi tretje mesto, kar jim je brez večjih težav tudi uspelo.

Domači trener Gašper Ribič je tokrat priložnost za igro ponudil tudi nekaterim igralkam, ki v torek proti Mladosti niso igrale. Tako so tekmo začele Ilka van de Vyver, Petra Vrhovnik, Slavina Koleva, Tina Grudina, Kaja Turk, Urška Igličar in prosta igralka Meta Jerala. Manjkala pa je Elena Kučej, ki je zbolela. Gostje so sicer povedle z 2:0, toda s tremi zaporednimi asi Kaje Turk so domače odbojkarice madžarski ekipi pobegnile za sedem točk (9:2), z novo serijo dobrih servisov, tokrat Tine Grudine, je bilo ob drugem tehničnem odmoru že 16:5 za domačo ekipo, ki je do konca niza nasprotnicam prepustila le še štiri točke. Niz, v katerem so calcitovke dosegle kar šest asov, je po vsega 17 minutah igre zaključila kapetanka Petra Vrhovnik.

V prvem nizu so calcitovke dosegle kar šest asov, na začetku drugega so Madžarke svoj sprejem popravile, bolje so zaigrale tudi v bloku in napadu, tako da je domača ekipa šele s točko Urške Igličar prvič s tremi točkami prednosti povedla pri izidu 13:10. S prvim asom v drugem nizu, sicer že četrtim na tekmi Turkove, je bilo ob drugem tehničnem odmoru 16:11 za Calcit Ljubljano, ki je do vodstva z 2:0 v nizih, prišla po tretji zaključni žogi in napaki gostij.

Tretji niz se je začel z vodstvom madžarskih odbojkaric 3:0, na četrti točki je že sledilo izenačenje, z novo točko Igličarjeve so domačinke prvič v tem nizu povedle (5:4). S točko naskoka so odšle tudi na prvi tehnični odmor, na drugega že s šestimi.  Niz, s tem pa tudi tekma, je bila tako praktično že odločena, zadnjo točko za potrditev tretjega mesta po rednem delu tekmovanja pa je dosegla Igličarjeva, ki je bila s  17 točkami tudi najbolj učinkovita igralka tekme.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: »Tokrat smo bolj ali manj vso tekmo igrali na polno, to je tisto, kar že ves čas poudarjamo. Bolj kot z igro nasprotnic, se moramo ukvarjati s svojo igro, igrati na svoji ravni, kar nam je v prvem nizu dobro uspevalo, nato smo malenkost padli, ampak vseeno, na koncu sem zadovoljen. Kot tretjeuvrščena ekipa smo se uvrstili na zaključni turnir, to pa je v tem trenutku najbolj pomembno.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec

Oglasno sporočilo