V prvenstvu potrditi odlične priprave

0
2518
Nogometaši Domžal so niz devetih tekem med pripravami na spomladanski del sezone zaključili z domačim obračunom proti tekmecu iz najmočnejše slovenske lige, velenjskemu Rudarju. Kljub obilnemu deževju v zadnjih dneh, je bilo igrišče na glavnem stadionu v Športnem parku Domžale odlično pripravljeno in igralci obeh ekip so to dodobra izkoristili, saj sta se mreži zatresli kar petkrat. Uspešnejši pa so bili dvakratni državni prvaki, ki so slavili s 3:2 in priprave končali s četrto zmago.

Antonio ManceStrokovno vodstvo je nekatere igralce preizkusilo na novih igralnih mestih. Zeni Husmani je začel v osrčju obrambe, Filip Janković je prevzel mesto zadnjega zveznega igralca, Marko Alvir pa že celotne priprave igra na položaju desnega bočnega branilca. Rumeni so tekmo začeli zelo odločno in so bili v uvodnih minutah boljši tekmec. Svojo prevlado so kronali v 28. minuti, ko je Juninho na polovici tekmeca ukradel žogo Ermanu Bevabu. Potegnil je proti kazenskemu prostoru in natančno podal pred vrata, kjer se je odlično odzval Antonio Mance, ki je z glavo žogo pospravil v mrežo. Proti koncu prvega polčasa so imeli dve priložnosti tudi gostje, a je ostalo pri minimalnem vodstvu domačinov. Slednji so svojo prednost podvojili že v tretji minuti drugega polčasa, ko je hiter protinapad in odlično podajo Ernesta Grvale z rutiniranim strelom zaključil Aladin Šišić. Knapi so znižali zaostanek v 53. minuti, ko je s prostega strela mojstrsko zadel Mate Eterović, ki za Velenjčane igra kot posojen nogometaš rumenih. Slednji so imeli novo lepo priložnost v 63. minuti, ko svojega drugega gola na tekmi ni dosegel Šišić, je pa to pet minut pozneje uspelo Manceju, ki je izkoristil natančno podajo Alvirja. V 71. minuti je z golom Luke Prašnikarja Rudar znova znižal zaostanek, za kaj več pa je gostom zmanjkalo časa. Še več, Domžalčani so si do konca tekme pripravili še dve priložnosti, vendar Gaber Petric in Juninho nista uspela poslati še četrte žoge v mrežo Mateja Radana.

”Zelo sem vesel zmage, saj prinaša pozitiven zaključek priprav. Veliko segmentov igre, ki jih nisem pričakoval na tako visoki ravni, je bilo danes nad mojimi pričakovanji. Predvsem to velja za organiziranost igre v fazi obrambe, ki je bila v prvem polčasu zelo dobro urejena. Preizkusili smo nekaj novih idej in vse skupaj je zelo dobro delovalo,” je tekmo ocenil trener Luka Elsner, ki nad predstavo svoje ekipe ni skrival zadovoljstva: ”Veseli me, da so se želeli vsi igralci prikazati v najboljši možni luči, kar pomeni, da imamo v ekipi zdravo konkurenco. Vsi so prepričani, da so blizu prve enajsterice in to je zelo dobro za naš kolektiv. Pomembna je tudi zmaga, saj tisti, ki me vsaj malo poznajo, dobro vedo, da jo vedno zahtevam.”

Domžalčani so v dobrih šestih tednih priprav odigrali devet tekem. Končna bilanca je štiri zmage, štirje remiji in le en poraz: ”Pripravljalne tekme smo zapisali v knjigo, ki se je z zaključkom priprav zaprla. Sedaj odpiramo novo, ki bo govorila o tekmovalnem delu sezone. Ta knjiga je seveda povezana s prvo, saj ti kvalitetne priprave omogočajo boljše predstave v prvenstvu, vendar garancija za uspeh to vseeno ni. Če smo si v odstotkih zvišali možnosti za dober drugi del sezone, to še ne pomeni, da bo dejansko tako. Na igrišču moramo delovati tako dobro in s takšnim srcem, da bomo potrdili dobro delo v zadnjem mesecu in pol. Upam, da nam bo uspelo, saj si s svojimi sodelavci in trenutno skupino igralcev neizmerno želim narediti nekaj, kar bo pustilo sled v klubu,” visokih ambicij ne skriva 33-letni strateg, ki ga v zadnjem tednu čaka zelo zahtevno delo pri izbiri udarne enajsterice za tekmo proti Krki: ”Veseli me, da imamo na razpolago vse igralce, tako da lahko razmišljamo o vseh možnostih, ki jih ponuja naš kader. Na drugi strani pa takšno stanje pripelje tudi do nekaj slabe volje. Nekateri fantje, ki si zaslužijo igrati, se bodo morali sprijazniti z mestom na klopi, saj ni dovolj prostora za vse. To je za trenerja najtežje, saj bi na igrišče najraje poslal vse, vendar to enostavno ni mogoče. Kljub temu nas v spomladanskem delu čaka veliko tekem in verjamem, da bodo na koncu vsi zadovoljni in da bodo vsi prispevali k našem uspehu,” je zaključil Elsner, ki je na tekmi proti Rudarju prvič priložnost za igro ponudil Eriku Hrčku, branilcu mladinske ekipe Domžal.

Filip JankovićTretjeuvrščeno moštvo Prve lige Telekom Slovenije bo spomladanski del prvenstva začelo v nedeljo, 28. februarja ob 15:00 na novomeškem Portovalu.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

Oglasno sporočilo