Helios Suns brez težav preko Klosterneuburg Dukes za tretje prosto mesto na Final Four-u

0
2933
????????????????????????????????????
Zagreb iz Hrvaške in obe slovenski ekipi, Zlatorog in Helios Suns, se bodo borili za prvi naslov prvakov Sixt Alpa Adria Cup-a naslednji torek in sredo v Domžalah, četrta ekipa pa bo ali Prievidza iz Slovaške ali avstrijski Traiskirchen Lions.

Na povratni četrtfinalni tekmi Helios Sunsi niso imeli preveč dela z Dukesi na svojem domačem igrišču, čeprav sta šli druga in zadnja četrtina močno gostom, ki so prišli v Domžale s samo osmimi zdravimi igralci. Ampak, dober in energičen začetek obeh polčasov je bil dovolj, da so Sunsi vknjižili udobno zmago z 81:60.

Jure Močnik je soigralcem podelil 10 asistenc in se skupaj z njimi veselil
uvrstitve na zaključni turnir prve sezone Sixt Alpe Adria Cup-a.


Klosteneuburg
je v tretji četrtini sicer prvi zadel (nova trojka Lowea), nato pa so v preostalih devetih minutah te četrtine zmogli le še štiri točke, in Sunsi, v tem obdobju so z razpoloženim Juretom Močnikom goste nadigrali kar s 27:7, so pred zadnjo četrtino povedli z visokih 66:42. Tako je imel trener Sunsev Jakša Vulić priložnost, da je igralne minute ponudil vsem košarkarjem, kar sta s pridom izkoristila Urban Gorjanc in Mark Berlič z nekaj lepimi potezami. Končalo se je z domačih 81:60, Sunsi pa so se tako brez težav uvrstili na zaključni turnir oz. Final Four.Simo Atanacković in Hugh Robertson sta Helios popeljala do vodstva s 25:9 pred koncem prve četrtine, Avstrijci pa so po zaslugi nekaj zaporednih točk Joza Radoša do konca prvih desetih minut  zaostanek znižali na 25:16. Domžalčani so sredi druge četrtine spet pobegnil na 17 točk prednosti (39:22) z nekaj koši v globiniMartynasa Andriuškevičiusa in trojko kapetana Željka Zagoraca, vendar pa nato do konca prvega polčasa niso dosegli nobene točke več. Malik Cooke in Chris Lowe sta stvari vzela v svoje roke in pripeljala goste na vsega štiri točke zaostanka ob polčasu, 39:35.

Trener Sunsev Jakša Vulić je priložnost za igro ponudil vsem svojim košarkarjem.

Mark Berlič, Helios Suns: “Naša prva četrtina je bila res dobra, potem pa smo izgubili malo fokusa. Na koncu smo vseeno prišli do zanesljive zmage. Zdaj se moramo pripraviti za pomembno tekmo domače lige v soboto, potem pa poizkusimo po svojih najboljših močeh odigrati prvi Final Four v Sixt Alpe Adria pokalu.”

Jakša Vulić, trener Helios Sunsev: “Imeli smo veliko prednost že s prve tekme, tako da je bil zmagovalec te tekme bolj ali manj znan že vnaprej. Obračun smo izkoristili za dober trening pred pomembno tekmo s Hopsi v Ligi Telemach, ki nas čaka to soboto. Cilj je bil razdeliti igralni čas med vse igralce in seveda, da se nihče ne poškoduje. Zaradi rotacije igralcev je rezultat na trenutke močno nihal, ampak mislim, da vprašanja o morebitnem zmagovalcu vseeno niti za trenutek ni bilo.”


Armin Göttlicher, trener Klosteneuburg Dukesov:
“Imeli smo dobro drugo in zadnjo četrtini, vendar smo izgubila preveč nadzora v tretjem delu igre, kjer so nas domači pravzaprav uničili. Že res, da je tako tekmo težko igrati s samo osmimi igralci, vendar mislim, da smo še vedno odigrali dobro tekmo.”Chris Lowe, Klosteneuburg Dukes:“Sunsi imajo zelo izkušeno ekipo. Sem smo prišli s samo osmimi igralci, vključno z nekaterimi mladimi fanti, in samo poskušali tekmovati. To je vse, kar je naš trener zahteval od nas, da tekmujemo in damo vse od sebe. To preprosto ni bilo dovolj; videli smo lahko, zakaj so Domžalčani tudi ena izmed boljših ekip v slovenski ligi.”

Sixt Alpe Adria Cup, povratna četrtfinalna tekma (Domžale, 24.02.2016)

Helios Suns – Klosteneuburg Dukes 81 : 60 (25:16, 14:19, 27:7, 15:18)

Helios: Močnik Ju. 4 (10 podaj), Čakarun 13, Močnik Ja. (6 podaj), Andriuskevicius 13 (7 skokov), Berlič 7, Korošec, Gorjanc 6, Zagorac 3, Atanacković 12 (5 skokov), Lelić 7 (7 skokov), Robertson 16 (5 skokov)
Klosteneuburg: Baš 6, Topić, Cooke 16 (6 skokov), Leydolf, Burgemeister 3, Radoš 17 (13 skokov), Lowe 18 (5 skokov), Soldo

Oglasno sporočilo