Člani A ekipe odštevajo dneve do začetka sezone

0
730

Gorski kolesarji z nestrpnostjo čakajo na začetek sezone. Člani A ekipe Calcit Bike Teama Rok Naglič, Matic Kranjec Žagar in Blaž Žle so se v začetku leta pripravljali na slovenski obali. Motivacije jim ne manjka, vsi si želijo predvsem, da bo dovolj priložnosti za dirkanje.

Kamniški klub je v novo sezono krenil s kadrovsko spremembo, saj je mesto športnega direktorja zasedel nekdanji Calcitovec Rok Korošec. Ta bo predstavljal vezni člen med športniki in vodstvom kluba, ob tem pa bo pomagal in delil izkušnje iz cestnega in gorskega kolesarstva. Člansko A ekipo Calcit Bike Teama bodo tako kot lani sestavljali Naglič, Kranjec Žagar in Žle, ki se dirk že veselijo, a upajo, da bodo zdravstvene razmere po Evropi to dopuščale.

»Moje priprave so se pričele odlično, z najeto hišo na slovenski obali, kaj bi si želel lepšega … Vendar sem kmalu naletel na težave z levim kolenom, katere so me za dobrih 14 dni praktično zaustavile pri treningu. Preden smo ugotovili, za kaj gre, in postavili vse skupaj nazaj na normalne tire, je bilo januarja praktično konec. Nato sem počasi začel trenirati normalno in trenutno sem v polnem treningu ter se pripravljam na prvo dirko sezone Langenlois C1 v Avstriji, ki upam, da bo, seveda je še vse skupaj v zraku. Ni mi težko trenirati, saj imam 25 let in tudi če letos ne bo dosti priložnosti, jih bom izkoristil leta 2022, saj še vedno zelo lepo napredujem in vem, da se sposoben svetovnega vrha, vendar lepo korak za korakom, ničesar se ne da prehiteti,« je uvodoma povedal najboljši slovenski gorski kolesar v krosu zadnjih let Naglič.

»Koledar za 2021 že imamo sestavljen, zdaj samo upamo,da dirke bodo,« je nadaljeval, o novi kadrovski pridobitvi kluba, športnemu direktorju Roku Korošcu, pa povedal: »S Korošcem smo že govorili ter imeli tudi skupno slikanje, mislim, da je Rok zelo dobra rešitev za nas, saj ima veliko izkušenj z dirkanjem in točno ve, kako in kaj. Govorili smo o dirkah, kaj več o rezultatih in željah pa kmalu, ko bodo za nami prve dirke, kjer bomo videli, koliko smo pripravljeni. Želje so seveda v prvi vrsti dirke in kaj kmalu za tem dobri rezultati. V sezono grem zelo motiviran,« je pojasnil Naglič.

Preostala član A ekipa Žle in Kranjec Žagar bosta letos prvo leto dirkala v konkurenci mlajših članov. Oba sta z reprezentanco januarja trenirala na slovenski obali in oba načrtujeta začetek sezone v Vrtojbi. »Želim si, da bi organizatorjem uspela,« je o tem dejal Žle.

»Letos smo imeli z reprezentanco že v začetku januarja priprave in so trajale kar dober mesec, ker ni bilo šole, sem si letos lahko privoščil. Pripravljam se na polno, kot da bi bile vse dirke 100%. Želim si dirkati in komaj čakam začetek sezone. Motivacija je, saj sem letos prvo leto v U23 in si želim biti na visoki ravni. Seznam dirk še usklajujemo in gledamo, kam bi se najbolj splačalo iti, da bi pridobili nekaj UCI točk, saj so te zelo pomembne za štartno pozicijo,« je povedal Žle.

»Zadnji mesec in pol smo treniral ob obali v Portorožu v okviru reprezentančnih priprav. Veliko pozornosti posvečam regeneraciji po treningu, saj se mi to zdi v zimskem obdobju, kadar se gradi bazo in se delajo daljši treningi, zelo pomembno. Upam, da bomo to leto čim več dirkali in da bo čim manj dirk odpovedanih.« si želi Kranjec Žagar, o načrtih za dirke pa: »Okvirni plan reprezentančnih dirk smo si pogledali že na pripravah v Portorožu. Znotraj kluba pa se bomo to dogovorili, ko bodo razmere dopuščale.«

PR Calcit Bike Team

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here