Kronika na območju Policijske postaje Kamnik (29.2. – 6.3.2016)

0
3236
  • 29. februar

Policisti so prejeli prijavo kaznivega dejanja “Grožnja”. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanka po pošti prejela pismo z grozilno vsebino zoper njo in njenega vnuka. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper znano osebo podali kazensko ovadbo.

Na Policijsko postajo Kamnik se je zglasil oškodovanec in prijavil tatvino mobilnega telefona na eni izmed srednjih šol v Kamniku. V razgovoru je bilo ugotovljeno, da je neznanec med uro telovadbe iz garderobe odtujil mobilni telefon znamke Samsung Galaxy, J500 FN, zlate barve. Nastala je materialna škoda za približno 150 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

  • 1. marec

Na Policijsko postajo Kamnik se je zglasil občan in prinesel topovsko granato, ki so jo prevzeli policisti. Gre za  topovsko granato 120 milimetrov iz I. svetovne vojne, Poljski top, brez vžigalnika. Eksplozivno sredstvo je še istega dne prevzel pirotehnik iz MORS URSZR in jo odpeljal v tehnično skladišče Slovenske vojske, kjer čaka na uničenje.

Policisti so v Kamniku obravnavali vlom v stanovanje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec tekom dopoldneva z lomljenjem cilindričnega vložka vlomil v stanovanje, ga pregledal in iz njega odtujil dva starejša notesnika ter manjši digitalni fotoaparat znamke Canon. Nastala materialna škoda v višini 500 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Policisti so pri trgovskem centru Qlandia obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Na kraju ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila pri vključevanju iz parkirnega prostora izsilil prednost vozniku drugega osebnega vozila, ki je pravilno pripeljal po vozišču. Sopotnica v vozilu povzročitelja je utrpela lahke telesne poškodbe. Nastala je materialna škoda za približno 3.600 evrov. Policisti bodo povzročitelju izdali plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

  • 2. marec

Policisti so prejeli prijavo kaznivega dejanja “Tatvina”. Ugotovljeno je bilo, da oškodovancu, ki se je nahajal v diskoteki Cirkus v Ljubljani, neznanec storilec odtujil plašč znamke ECO, temno modre barve. Nastala je materialna škoda za približno 300 evrov.Sledi odstop kaznivega dejanja tatvine na Policijsko postajo Ljubljana-Vič.

Policisti so na območju Policijske postaje Domžale obravnavali tatvino vodovodnih cevi.Na kraju ugotovljeno, da je neznanec preko noči iz gradbišča odtujil 30 kosov vodovodnih cevi, nastala je materialna škoda za približno 6.000 evrov. Tudi v tem primeru bomo kamniški policisti odstopili zadevo v obravnavo Policijski postaji Domžale.

Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo, in sicer v bližini Doma krajanov na Vegradu. Na kraju ugotovljeno, da je neznanec pristopil do osebnega avtomobila znamke Mercedes Benz in s primernim orodjem razbil steklo na prednjih levih voznikovih vratih, nato pa delno preiskal notranjost, a iz vozila ni ničesar odtujil. Na vozilu je nastala materialna škoda za približno 400 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

  • 3. marec

Policisti so obravnavali dva vloma v tovorna vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči, z neznanim ostrim predmetom najprej poskušal vlomiti v tovorni del vozila, kar mu ni uspelo. Je pa v nadaljevanju razbil steklo na levem krilu zadnjih vrat in skozi nastalo odprtino oziroma okno segel v notranjost vozila ter iz njega odtujil kovček z električno vrtalko. Nastala je materialna škoda za približno 1.000 evrov. Enako je storil pri drugem tovornem vozilu, kjer je iz notranjosti odtujil tri kovčke z orodjem. Na kraju so policisti zavarovali sledi kaznivega dejanja, nastala je materialna škoda za drugo tovorno vozilo, in sicer približno 3.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Na Policijsko postajo Kamnik je poklical občan in povedal, da dva neznanca pred eno izmed trgovino v Kamniku vsiljivo beračita. Policisti so odšli na kraj, pregledali parkirišče pred trgovino in širšo okolico, a oseb niso izsledil. Z zbranimi obvestili so ugotovili, da gre verjetno za tuja državljana, ki sta uporabljala vozilo tujih registrskih številk. Policisti bodona podlagi pridobljenih podatkov poskušali ugotoviti identiteto in zoper njiju izvedli prekrškovni postopek.

  • 4. marec

Policisti so na območju Duplice obravnavali vlom v stanovanje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec tega dne med 11. in 13. uro s silo telesa odprl vrata in prišel v stanovanje. Iz stanovanja je odtujil dva polnilca za mobilni telefon in telefon znamke Samsung ter nekaj zlatnine. Nastala je materialna škoda za približno 500 evrov. Policisti bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo.

Policisti so obravnavali vlom v klet. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec v noči iz 2. 3. 2016 na 3. 3. 2016 vlomil v kleti, vendar iz njih ni ničesar odtujil. S tem dejanjem so lastniki oškodovani za približno 50 evrov. Policisti bodo zoper osumljenca podali tudi kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

  • 6. marec

Policisti so obravnavali opitega voznika osebnega vozila, ki je predhodno kršil tudi določila Zakona o cestnem prometu in kazal očitne znake prekomernega uživnja alkohola. Preizkušen je bil z alkotestom, ki je pokazal 0,74 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Pridržanje ni bilo potrebno, saj je bil ustavljen v bližini doma in je odšel peš domov. Za omenjene kršitve sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

Oglasno sporočilo