Velikonočni tek k sv. Primožu

0
4446

Na sporedu je bila 1. tekaška tekma letošnjega Tekaškega pokala občine Kamnik.

Na prvo spomladansko soboto je potekal že 21. tek k sv. Primožu. Kljub mrzlemu vremenu se je teka udeležilo 96 tekačev in tekačic, ki so tekli k sv. Primožu ter 14 tekačev in tekačic v otroških kategorijah.

Najhitreje je k sv. Primožu pritekel Peter Lamovec, ki je za 3,5 km dolgo progo z višinsko razliko 400 m potreboval 16:32. V ženski kategoriji je bila najhitrejša Sara Jaklič s časom 20:50.

Pred pričetkom podeljevanja nagrad je spregovoril Matej Slapar, podžupan Občine Kamnik. Slapar je čestital vsem tekačem, ki so se kljub prazniku in muhastemu spomladanskemu vremenu udeležili teka k sv. Primožu. Vsem občankam in občanom je tudi čestital ob prihajajočem občinskem prazniku.

Dušan Papež, predsednik Kluba gorskih tekačev Papež, ki je soorganizator teka in tudi predsednik Občinske športne zveze, je vsem udeležencem čestital za odlične rezultate ter jih povabil k udeležbi k ostalim tekom Tekaškega pokala občine Kamnik. Tek k sv. Primožu je bil hkrati tudi prvi tek letošnjega Tekaškega pokala občine Kamnik. Poleg Slaparja in Papeža so nagrade podeljevali tudi Karla Urh, predsednica KS Kamniška Bistrica, organizator Ivan Urh ter trenerja Špela Papež Zamljen in Miran Škrtič.

Otroci so tekli na kratki progi za Pokal Calcita. Med deklicami letnik 2007 in mlajšimi je bila najboljša Lia Udovič, druga je bila Karin Ferlič. Med dečki iste kategorije je bil najhitrejši, Nejc Petek, sledil je Nik Potokar (oba KGT Papež), tretji je bil Urban Mali.

V kategoriji deklice letnik 2005 in 2006 je bila najhitrejša Maša Viriant, druga je bila Viktorija Dolinšek tretja pa Zoja Kranjec (vse KGT Papež). Med dečki istega letnika je zmagal Jakob Jeras, Nik Romšak je bil drugi, Kris Kukovič pa tretji (vsi KGT Papež).

Med deklicami (l. 2003-2004) je bila najhitrejša Klara Zupanc Korošec, druga je bila Lana Poličnik in tretja Tjaša Uršič (obe KGT Papež). Sledili sta Eva Šinkovec in Iza Škrtič.

Pri dečkih je bil najhitrejši Izak Poljanšek, drugi je bil Aleš Poljanšek, tretji Žan Grčar, četrti pa David Golob (vsi so člani KGT Papež).

Med starejšimi deklicami (l. 2001-2002) je bila najhitrejša tekačica KGT Papež, Hana Dobovšek. Druga je bila Nuša Mali (ŠD Sela pri Kamniku), tretja pa Tjaša Ćirović (KGT Papež). Med starejšimi dečki je k sv. Primožu najhitreje pritekel Rok Sušnik, sledil mu je Nejc Uršič (oba KGT Papež), tretji je bil Peter Volk (Calcit bike team). Rok Podbregar in Žan Kranjec, tekača KGT Papež, sta bila ćetrti in peti.

Karmen Orehek (KGT Papež) je bila najhitrejša v kategoriji mladink (l. 1997-2000). Druga je bila Ajda Auersperger (ŠPO PD Kamnik). Med mladinci je bil najhitrejši tekač KGT Papež, Tine Habjan, drugi je bil Tine Hren (TK Šmarnogorska naveza), tretji pa Marino Mekiš (KGT Papež).

Sara Jaklič (TK Šmarnogorska naveza) je  k sv. Primožu prva pritekla v članski (l. 1996-1967) ženski konkurenci. Druga je bila njena klubska sotekačica Maja Peperko, tretja pa Barbara Galjot (TK Utrip).

Peter Lamovec (ŠD Tabor Žiri) je zmagal v kategoriji člani A (l. 1996-1977) in absolutno. Drugi je bil Gašper Bregar, tretji je bil Aljaž Božič (oba KGT Papež). Sledili so ostali tekači KGT Papež: Tugo Križnar je bil 10., Simon Razpotnik 11., 18. je bil David Dolinšek.

Med člani B kategorije (l. 1976-1967) je bil prvi Simon Alič (ŠD Nanos Podnanos), drugi je bil Franci Volkar (ŠKD Mekinje), tretji pa Metod Bregar (KGT Papež). Marko Spruk je bil 10. in Franci Orehek 12. (oba KGT Papež)

Marinka Milić (ŠKD Mekinje) je bila najhitrejša med veterankami (l. 1966 in starejše). Jolanda Petač je bila druga in Andreja Kušar tretja.

Lado Kveder (ŠKD Mekinje) je bil najhitrejši med veterani A (l. 1966-1957), sledila sta Milan Vivod in Franci Teraž (KGT Papež).

Organizator in duša Teka k sv. Primožu, Ivan Urh (KGT Papež) je bil prvi med veterani B kategorije (l. 1956 in starejši) , sledil je Tone Klemenc (KGT Papež), tretji je bil Milovoj Papič (ŠD Turbo M).

V absolutni ženski konkurenci so bile najhitrejše Sara Jaklič, Klara Zupanc Korošec je bila druga, Maja Peperko tretja, Karmen Orehek četrta in Hana Dobovšek peta.

Med moškimi je bil absolutno najhitrejši Peter Lamovec, Simon Alič je bil drugi, Gašper Bregar je bil tretji, Franci Volkar je bil četrti in Aljaž Božič peti.

Posebno nagrado pa sta danes prejela najmlajši in najstarejši udeleženec današnjega teka. To sta Taj Udovič (l. 2011) in Miha Horvat (l. 1938).

Danes pa so podelili tudi kolajne in pokale udeležencem 7. zimske lige sv. Primož, ki je trajala od lanskega novembra do letošnjega marca, kot je dejal Matjaž Šerkezi, eden od neutrudnih organizatorjev in motivatorjev Zimske lige. Šerkezi se je tudi zahvalil KGT Papež za pokroviteljstvo in podporo rekreativnim športnikom v času trajanja Zimske lige.

Tako so podelili 11 kolajn v otroški kategoriji za vsaj pet udeležb. Kolajne so prejeli: Rok Podbregar, Aleš Prelovšek, Jakob Jeras, Joža Šerkezi, Luka Zarnik, Hana Dobovšek, Karin Dobovšek, Medeja Šerkezi, Lana Poličnik, Viktorija Dolinšek in Maruša Šerkezi.

Pokal za »Tekaško korenino« je prejel Matevž Skamen, Zvone Kemperle pa je prejel poseben pokal »Športno srce« za vso pomoč in požrtvovalnost pri gorskih tekih. V ženski konkurenci je pokal prejela Maja Peperko, v moški pa Franci Volkar.

Igor Alpner, Andrej in Mihaela Jeglič, Vlado Kveder, Tomaž Cukjati, Tinkara Skamen Šerkezi, Boštjan Erjavšek so v zahvalo za pomoč pri organizaciji prejeli majico.

M.P.

SvPrimoz2016_011

SvPrimoz2016_009SvPrimoz2016_018

SvPrimoz2016_036 SvPrimoz2016_037 SvPrimoz2016_038

SvPrimoz2016_045 SvPrimoz2016_046 SvPrimoz2016_047 SvPrimoz2016_048 SvPrimoz2016_049 SvPrimoz2016_050 SvPrimoz2016_051 SvPrimoz2016_052 SvPrimoz2016_053

Oglasno sporočilo