Hopsbrew – Rusi v Domžalah varijo pivo

0
8108
Občina Domžale je občina, ki ima poleg naravnega prirasta tudi veliko imigracijo. Pa to ne le iz drugih slovenskih občin, temveč tudi iz tujine – in to celo iz Rusije!
Mlada zakonca Boldyrev sta svojo pivovarsko pot začela v Rusiji, od koder sta svoje pivovarske ambicije preselila v Selo pri ihanu in si postavila zgledno pivovarno.

Njihova piva, zvarjena izpod rok glavnega varilca Maxima, ki se je šolal na inštitutu za pivovarstvo v Berlinu, so precej hmeljno orientirana. Začeli so s precej klasičnim naborom, ki vključuje pale ale, IPA in porterja. Trenutno pa ponujajo že 7 različnih vrst piva in že pripravljajo novo: Hopsbrew Hoppy, Hopsbrew India Pale, Hopsbrew Kri, Hopsbrew Pale Ale, Hopsbrew Porter, Hopsbrew Rye Ipa in Hopsbrew Session Ipa.

Nas pa je pivovarna presenetila predvsem zaradi dveh novosti, ki ju bodo prinesli na slovenski trg. Prva je malce tehnična, saj so prva mikropivovarna, ki uporablja tekoči kvas, ki daje pivu še dodatno specifičen karakter. Druga pa bo razveselila predvsem obiskovalce festivalov piva in izbranih barov, ki bodo točili njihovo pivo na angleški način. Ta način se od konvencionalnega razlikuje po tem, da se za točenje (potisni plin) uporablja zrak, namesto CO2. Takšno pivo je bolj nežno po teksturi, lažje pitno in manj karbonizirano.

Z veseljem sporočamo, da bosta “naša Rusa” stregla pivo tudi na sobotnem dogodku – Kuhna na plac!

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno uživanje alkohola škoduje zdravju!

Vir besedila: Davor Mišmaš (originalen članek)

rusi_pivo1
Oglasno sporočilo