Nadaljujemo s pozitivno noto

0
2652
Nogometaši Domžal so zadnjo četrtino Prve lige Telekom Slovenije začeli z remijem na domačem igrišču. Pred 600 gledalci so varovanci Luke Elsnerja pokazali dobro igro in so bili večino tekme boljši od Luke Koper. V prvem polčasu jim je zagodla realizacija, v drugem pa jim ni uspelo ohraniti vodstva in na koncu so se morali sprijazniti s 46. točko v letošnji sezoni. 
Strokovno vodstvo je po porazu proti Krškemu dodobra prevetrilo udarno enajsterico. V osrčju obrambe je Darka Zeca zamenjal Miha Blažič. Na sredini sta začela Zeni Husmani in Lucas Mario Horvat, na levi bok pa se je vrnil Dejan Trajkovski. Lažje poškodovanega Senada Jarovića je zamenjal Jan Repas, ki je zaigral na desnem krilu, v konico napada pa se je preselil Antonio Mance. Rumeni so začeli odločno in si v prvem delu igre pripravili kopico priložnosti, ki so na žalost ostale neizkoriščene. Najlepše so zapravili Matic Črnic, Mance in Trajkovski. Na drugi strani so bili gostje nevarni le v 14. minuti, ko so imeli lepi priložnosti po podajah s kota: ”Prvi polčas je bil morda celo za kanček boljši kot proti Gorici, ko smo prav tako igrali zelo dobro. Dobro smo stali na igrišču in vse naloge reševali enostavno. Dobro smo prebijali njihovo zvezno vrsto, zato smo bili tudi zelo nevarni. Naš problem je, da svoje prevlade ne znamo vnovčiti v takšni meri kot bi si zaslužili,” je prvi del tekme ocenil trener Luka Elsner.

Tudi na začetku drugega polčasa je bila slika na igrišču podobna. Domači so nadaljevali z nevarnimi akcijami in v 60. minuti tudi prišli do vodstva. Po podaji Trajkovskega s kota se je pred vrati najbolje znašel Gaber Dobrovoljc, ki je dosegel svoj drugi gol v sezoni: ”V drugem polčasu smo prišli do ugodnega izida, vendar smo v trenutnem obdobju psihološko nestabilni in se bojimo rezultata. Nehote prepustimo iniciativo nasprotniku in ga spustimo bližje vratom, kar nas spravi v nevarnost. Koper ima dovolj kvalitetne nogometaše, ki znajo izkoristiti situacije, ko so bližje nasprotnikovemu golu. To smo jim dovolili in gostje so prišli do izenačenja. Kljub temu je za nami zelo zanimiva tekma. Takšne že kar nekaj časa nismo odigrali,” z remijem ni bil ne zadovoljen ne razočaran domžalski strateg. Koprčani so do izenačenja prišli v 67. minuti, ko je po samostojni akciji vratarja Axela Maravala premagal Ruben Belima. Gostje so bili po izenačenju še nekajkrat nevarni, končnica tekme pa je pripadla domačinom, a je vse do zadnjega sodnikovega piska ostalo pri izidu 1:1.

Matic Črnic
Domžalčanom se je v spomladanskem delu prvenstva že drugič zgodilo, da so manj kot deset minut po vodstvu prejeli izenačujoči gol: ”Naša glavna težava je, da vsako tekmo prejmemo najmanj en gol. V obrambnih nalogah smo izgubili samozavest. Vesel sem, da tekme nismo izgubili, saj bi bil to precejšen udarec za nas. Naprej gremo s pozitivno noto, saj smo odigrali dobro tekmo. Velja opozoriti, da smo trenutno zelo mlada ekipa. Večina igralcev je starih okoli 20 let in tekme v končnici prvenstva so s psihološkega vidika za njih izjemno zahtevne. Po drugi strani nabirajo dragocene izkušnje, kar je zelo pomembno za prihodnost. Gradimo novo generacijo in potrebno je razumeti, da nam na trenutke zmanjka izkušenj,”pojasnjuje 33-letni strokovnjak.

Dejan Trajkovski
Domžalčani sedaj prihajajo v najtežji del norega aprila. 10-dnevno obdobje se bo začelo z gostovanjema v Ljudskem vrtu in Areni Petrol, sledila pa jima bosta domači tekmi z ljubljansko Olimpijo in Celjem, ki je tekmec rumenih v polfinalu slovenskega pokala: ”Upam, da bomo te tekme znali odigrati dobro, tako kot nam je v preteklosti že uspelo. Motivacija ne bi smela biti problem, saj na takih tekmah igralci vselej potegnejo vse iz sebe. Ključ je, da se ne ustrašimo in da nastopimo pogumno. Znotraj kadra moramo najti igralce, ki se ne bodo ustrašili izziva. Prepričan sem, da jih imamo in raven današnje igre me navdaja z optimizmom,” je zaključil Elsner. Domžalčani se bodo z Mariborom udarili v soboto ob 16:55.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

Oglasno sporočilo