Poročilo Centra požarne varnosti Domžale za mesec marec 2016

0
3136

Poklicni gasilci Centra požarne varnosti smo v mesecu marcu posredovali triindvajsetkrat. Posredovali smo ob sedmih prometnih nesrečah, pogasili osem požarov, ter sodelovali ob osmih drugih nesrečah.

12.3. so nas preko 112 obvestili o prometni nesreči, ki se je zgodila na Šaranovičevi cesti proti Podrečjam. Ob prihodu na kraj nesreče, smo izvedli proti-naletno in protipožarno zaščito, nato pa oskrbeli ponesrečenca. Ob prihodu NMP Domžale smo ponesrečenca predali v njihovo oskrbo. Odklopili smo akumulator, ter zamašili luknjo na rezervoarju, ki je nastala ob trku s semaforjem. Nesrečo je obravnavala policija, uslužbenec Elektra Ljubljana pa je odklopil semafor.

24.3. smo bili preko Regijskega centra za obveščanje obveščeni o požaru v stanovanju na Prešernovi v Radomljah. Takoj smo aktivirali prostovoljne gasilce PGD Radomlje in izvozili z dvemi vozili. Ob hitrem ogledu je bilo ugotovljeno da gori v pritličnem stanovanju, v sobi za likanje. Pred našim prihodom je eden od domačinov je že omejil požar, ter odprl okno v sosednji sobi, potem pa zapustil stanovanje. S tem je požar lokaliziral, tako da je ob našem vstopu obleka le tlela na nekaterih mestih. Po dokončni pogasitvi požara smo stanovanje prezračili in iznesli ožgane stvari iz stanovanja. Zaradi suma zastrupitve z ogljikovim monoksidom je dežurna ekipa NMP Domžale pregledala tri osebe.

25.3. so nas preko 112 obvestili o požaru v tovarni Karton Količevo na stroju KS2. Ob hitrem ogledu smo skupaj z uslužbenci pričeli gasiti odpadni karton, ki je bil pod strojem in pripravljen za ponovno obdelavo. Ob prisebnem ravnanju dežurnih uslužbencev in dobro delujoči sprinkler napravi, nam je požar uspelo hitro lokalizirati in tudi dokončno pogasiti. Poškodovanih ni bilo in tudi škoda na stroju ni nastala. Primer je obravnavala policija.

25.3. so nas obvestili o prometni nesreči treh osebnih vozil na avtocesti med Šentjakobom in Domžalami. Zaradi dvojnega pokrivanja tega odseka avtoceste smo izvozili poklicni gasilci CPV Domžale in GB Ljubljana. Na kraju dogodka smo nesrečo proti-naletno in protipožarno zavarovali, na vozilih odklopili akumulatorje in iztekajoče motorne tekočine posuli z absorbentom. V prometni nesreči sta bili dve osebi lažje poškodovani. Pregledala jih je dežurna ekipa NMP Domžale. Uslužbenci DARS-a pa so cestišče dokončno počistili.

A.V.

Oglasno sporočilo