Dekleta do 15 in fantje do 12 let so ekipni regijski zmagovalci v šahu

0
8166
Večletno delo z mladimi šahistkami in šahisti na OŠ Janka Kersnika Brdo in na podružnični šoli v Blagovici daje vedno boljše rezultate. Na matični šoli ima učitelj fizike in tehnike Damjan Gašparič šahovski krožek kot tudi izbirni predmet ŠAH 1 ob zadostnem vpisu, na podružnični šoli pa poučuje mlade od 1. do 5. razreda šahovskih veščin šahovski mentor Viktor Jemec. Mladi kažejo veliko zavzetosti; to kažejo tudi starši, ki skrbijo za prevoze in opremo (šahovski kompleti in šahovske ure, literatura s tega področja). Upamo, da bo tudi na našem koncu vzniknil šahist ali šahistka vsaj mojstrske moči.

sah_lukovica (5)

Fantje do 12 let – regijski prvaki
V sredo, 2. marca 2016, je ŠD Domžale organiziralo ekipno področno šahovsko tekmovanje na OŠ Rodica v Domžalah. Letos  je g. Gašparič v sodelovanju z mentorjem v Blagovici prijavil 3 ekipe, prvič tudi ekipo deklet do 15 let. Tekmovali so:
  • fantje do 12 let:  Luka Hribar, Matevž Cerar, Matej Tomelj in Žak Avbelj,
  • dekleta do 15 let: Tajda Tomelj, Karin Kavčič, Vesna Škofic in  Ana Praznik,
  • fantje do 15 let: David Košorok,  Jakob Podgoršek, Anže Pavlič in Nejc Pestotnik.

sah_lukovica (3)Fantje do 15 let: David Košorok,  Jakob Podgoršek, Anže Pavlič in Nejc Pestotnik.

sah_lukovica (2)

Dekleta do 15 let so se kot edina ekipa v svoji kategoriji uvrstila na državno prvenstvo, vendar se zaradi neustreznega termina niso udeležila državnega prvenstva (dekleta so tekmovala v fantovski kategoriji). V kategoriji fantov do 12 let je naša ekipa dosegla 1. mesto. V kategoriji fantov do 15 let so naši učenci dosegli 3. mesto.

sah_lukovica (4)

Vsem sodelujočim čestitamo in se zahvaljujemo vodstvu šole, ki podpira te dejavnosti. Želimo si še nadaljnjih uspehov, seveda ob trdem in zagnanem delu.
Foto: Damjan Gašparič

Oglasno sporočilo