Vedno visimo na robu

0
2548
Domžalski Športni park je v 32. kolu Prve lige Telekom Slovenije gostil obračun Domžal in novomeške Krke. Tekma je bila izredno pomembna za oba tekmeca, saj so rumeni poizkušali na lestvici prednost pred Gorico povečati na šest točk, Novomeščani pa so se želeli s prvo zmago ob Kamniški Bistrici povzpeti na deveto mesto. Na koncu sta se ekipi razšli z neodločenim izidom, ki so si ga gostje priborili z golom v zadnji sekundi tekme.
Luka Elsner

Dvakratni prvaki so znova zaigrali močno zdesetkani, saj so zaradi različnih razlogov manjkali Žan Majer, Matic Črnic, Slobodan Vuk, Zeni Husmani in Alvaro Brachi. Kljub okrnjenemu kadru so domači začeli odločno in bili v prvem delu igre boljši tekmec: ”V prvem polčasu smo igrali dobro. Ustvarili smo si vsaj tri priložnosti, iz katerih bi morali zadeti. Na drugi strani smo tudi v fazi obrambe delovali dobro,” je bil s prvo polovico tekme zadovoljen trener Luka Elsner. Po odmoru so se stvari na igrišču močno spremenile, saj je bila tekma popolnoma odprta, na obeh straneh pa smo videli kopico lepih priložnosti in zaključnih strelov: ”V drugem delu igre smo postali malce kaotični, kar se je poznalo tudi na dinamiki tekme. Vsi gor, vsi dol in številne priložnosti na obeh straneh. Prestali smo veliko težkih trenutkov, da smo prišli do vodstva,” je z vidika gledalcev veliko bolj atraktiven drugi polčas opisal 33-letni strateg.

Pred golom Antonia Manceja v 77. minuti so Novomeščani stresli vratnico, kar trikrat pa se je z odličnimi obrambami izkazal vratar Axel Maraval. Kljub temu je bilo vodstvo domačih zasluženo, saj so tudi sami dodobra preizkusili gostujočega čuvaja mreže. Sedem minut po vodstvu je zaradi nespametnega ugovarjanja rdeči karton prejel nogometaš Krke Mario Brkljača in zdelo se je, da bodo Domžalčani vendarle prišli do prve domače zmage v spomladanskem delu sezone. Kljub igralcu manj se Novomeščani niso predali in za vztrajnost so bili poplačani v zadnji sekundi tekme, ko je slabo izbijanje domače obrambe izkoristil rezervist Leo Ejup in v 93. minuti postavil končni izid 1:1: ”V takšni tekmi si res ne bi smeli dovoliti, da prejmemo gol iz zadnje prekinitve na tekmi. To je bil poizkus iz obupa, ki sploh ni bil dobro izpeljan, nam pa ni uspelo izbiti žoge. Privoščili smo si naiven gol. Naša zrelost že dlje časa ni na primerni ravni. Igralcem ne morem očitati, da se niso borili, a je prisoten velik dvom. Ko bi morali biti dominantni in rešiti tekmo, smo sami sebe postavili v težko situacijo. Kot sem dejal že nekaj tednov nazaj, boj za Evropo bo trajal do zadnje tekme. Bližje koncu smo, bolj te besede postajajo resničnost,” razočaranja ni skrival vidno utrujeno strateg Domžal.

Aladin Šišić
Domžalčani so iz rok izpustili še eno v nizu priložnosti, da si zagotovijo miren zaključek prvenstva:”To se ne dogaja le v tej sezoni, ampak se je že lani. Narediti ta ključni preskok je za nas najtežje. Ko smo na pragu tega, da vse skupaj dokončno rešimo v svojo korist, raje pustimo stvari odprte in napete do konca. Vedno visimo na robu in kot trenerju mi to ni všeč. S tem moramo živeti in trenutno smo pač takšna ekipa. Znova hodimo po robu, s katerega do sedaj še nismo padli. Če imamo takšno naravo, jo pač imejmo, vendar na koncu mora biti posel opravljen, kar pomeni, da moramo osvojiti tretje mesto,” je bil slikovit Elsner, ki je s svojimi varovanci ohranil štiri točke prednosti pred četrto Gorico. Ta bo v nedeljo, 8. maja ob 16:55 v svojem Športnem parku gostila prav Domžalčane: ”V Novo Gorico se moramo odpraviti pogumno in brez strahu. Pokazati moramo, zakaj smo mi tretji in oni četrti. Upam, da bomo tja odšli z dodatnimi močmi, saj smo bili danes močno zdesetkani. Nekateri igralci so sedeli na klopi, čeprav zaradi poškodb sploh ne bi mogli vstopiti v igro. Za igralce so takšne tekme najboljše, saj se z neposrednim konkurentom boriš za končno nagrado. Morali bomo biti neverjetno motivirani in željni krvi. Čaka nas izrazito težka tekma,” se zaveda domžalski strateg, ki bo v Novi Gorici vodil svojo 99. tekmo v najmočnejši slovenski ligi.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošič

02_nagrajenci_kr30042016
Oglasno sporočilo