Nogometaši Domžal na pragu Evrope

0
2244
Nogometaši Domžal so na gostovanju v Novi Gorici naredili velik korak k uvrstitvi v kvalifikacije za evropsko ligo. V neposrednem dvoboju za tretje mesto so s suvereno predstavo z 2:0 premagali Gorico. Slednja za dvakratnimi prvaki sedaj zaostaja sedem točk, do konca sezone pa so ostale še tri tekme. Rumeni bodo poizkušali tretje mesto teoretično potrditi že v sredo ob 19:00, ko bo v Športnem parku Domžale gostoval Zavrč.

Veselje
V uvodnih minutah derbija za tretje mesto, ki je bil odigran na odlično pripravljenem igrišču in v prelepem sončnem vremenu, je okoli 500 gledalcev spremljalo enakovredno igro brez pravih priložnosti. Po petnajstih minutah je za domače dvakrat poizkušal Miran Burgič, potem pa so vajeti igre v svoje roke prevzeli Domžalčani. Po nekaj nevarnih poizkusih Antonia Manceja in Zenija Husmanija je premoč rumenih v 44. minuti z golom kronal Matic Črnic. Slovenski reprezentant je po poškodbi, zaradi katere je bil odsoten skoraj mesec dni, stisnil zobe in po podaji Manceja dosegel svoj 8. gol v letošnjem prvenstvu. Tudi v drugem polčasu so bili gostje tisti, ki so narekovali ritem igre in bili nevarnejši tekmec. Odločitev o zmagovalcu je padla v 69. minuti, ko sta bila glavna akterja ista kot pri prvem golu, le vlogi sta zamenjala. Tokrat je za imenitno podajo poskrbel Črnic, akcijo pa je z rutiniranim strelom zaključil Mance, ki je dosegel že svoj 11. gol v sezoni. Domžalčani so prednost brez težav zadržali do konca, še več, Amedej Vetrih je po podaji Jana Repasa stresel tudi vratnico.

”Odigrali smo zelo dobro tekmo, saj smo potek igre nadzorovali skozi celotno srečanje. Gorica si ni pripravila čiste priložnosti za zadetek. Nismo ji dopustili neoviranega strela proti našim vratom. Igrali smo kot prava ekipa, ki resno razmišlja o Evropi in to smo pokazali tudi na igrišču,” zadovoljstva po tekmi ni skrival pomočnik trenerja Rok Hanžič, ki v isti sapi miri evforijo: ”Smo na pragu uvrstitve v Evropo, vendar ni še vse odločeno. Na voljo je še devet točk, naša prednost pa znaša sedem točk. Vsaka naslednja tekma je lahko odločilna in že proti Zavrču bomo poizkušali narediti zadnji korak. Na takšen način se bomo tudi pripravili na tekmo. Želimo zmagati doma in pred svojimi navijači teoretično potrditi uvrstitev v Evropo.”

Matic Črnic
Medtem ko bo Gorica do konca sezone gostovala pri Krškemu in Mariboru ter se doma pomerila s Koprom, bodo Domžalčani najprej gostili Zavrč in Celje, v zadnjem kolu pa bodo gostovali v Krškem. Rumeni za teoretično potrditev tretjega mesta potrebujejo še dve točki, saj imajo na medsebojnih tekmah boljši izkupiček od Gorice. Prvo priložnost bodo imeli že v sredo, ko ob Kamniško Bistrico prihaja Zavrč, ki ima na sedmem mestu le štiri točke prednosti pred predzadnjim Koprom: ”Ne bo nam lahko, saj Zavrč še ni povsem miren v boju za obstanek. Najprej se moramo dobro spočiti, saj je bila današnja tekma fizično in psihično zelo zahtevna. Na voljo bomo imeli le dva dneva in če bo regeneracija opravljena pravilno, nam Zavrč ne bo mogel preprečiti potrditve Evrope,” je optimističen Hanžič, ki skupaj s sodelavci v strokovnem vodstvu ne bo dopustil, da se igralci prehitro sprostijo: ”Kadarkoli smo šli v tekmo sproščeno, se ni dobro končalo za nas. Igralci morajo ostati zbrani in z glavo osredotočeni na svoje delo. Vsi morajo v naslednjih dneh dati vse od sebe, da naredimo še zadnji korak do zastavljenega cilja. Vzeti moramo tri točke in potrditi Evropo.”

Antonio Mance
Domžalčani želijo uvrstitev v Evropo doseči pred svojimi navijači, ki v letošnji sezoni v Športnem parku Domžale na žalost niso pretirano prišli na svoj račun. Rumeni si na zadnjih dveh domačih tekmah želijo nagraditi navijače za glasno podporo s tribun skozi celotno sezono in obljubljajo skupno proslavljanje uresničitve zastavljenega cilja.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

Oglasno sporočilo