Kronika na območju Policijske postaje Kamnik (9.5. – 12.5.2016)

0
3529

09.05.2016
TATVINA MOBILNEGA TELEFONA  
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila tatvino mobilnega telefona. V razgovoru je bilo ugotovljeno, da je neznanec med 13.40 in 14.25 v garderobah OŠ F. Albrehta odtujili mobilni telefon znamke Huawei P8 LITE. Nastala je materialna škoda za okoli  251,68 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

10.05.2016
TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI C&A
V eni izmed trgovin z oblačili v Kamniku je neznana ženska dne 07.05.2016 izkoristila odsotnost prodajalke in odtujila srajco, telovnik in otroške hlače v skupni vrednosti 42 eurov. Sprejeta pisna prijava in zaseženi so bili posnetki. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOMI V STANOVANJSKE HIŠE
Policisti so v naselju Buč obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec tekom dopoldneva z razbijanjem stekla na oknu na zadnji strani hiše vstopil v hišo, katero je vso pregledal in premetal. Storilec je na kraju odtujil 420 eurov gotovine, nastala pa je skupna materialna škoda za okoli 600 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Policisti so v naselju Špitalič obravnavali še vlom v dve stanovanjski hiši. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec med 15.30 in 18.30 uro s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi zadnja vrata ene stanovanjske hiše iz katere je odtujil dve motorni žagi znamke Husqvarna in okoli 4000 eurov. V drugi hiši pa na enak način odtujeni še dve motorni žagi znamk Stihl in Husqvarna. Nastala je skupna materialna škoda za okoli 6500 EUR. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

11.05.2016
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Policisti so imeli v naselju Kamnik v postopku pijanega voznika, ki se je predhodno vozil v napačni smeri na Gorenjski avtocesti. Preizkušen je bil z alkotestom, ki je pokazal 0,97 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo začasno po 113 člen odvzeto vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja. Pridržanje zoper njega ni bilo odrejeno, saj ga je v času postopka prevzel in za vozilo poskrbel njegov prijatelj. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na OS Kamnik.

ZASEG NN SNOVI RASTLINSKEGA IZVORA
Policist je imel v naselju Kamnik v postopku občana, ki je sedel vozilu in užival prepovedane substance (prepovedana droga). Občanu je bila proti zapisniku o zasegu v zavarovano vrečko zasežen odvržen ročno zvit cigaret z NN snovjo rastlinskega izvora in Alu-folia z NN snovjo, katera bo poslana v analizo.  Po analizi pa sledi obdolžilni predlog na OS Kamnik.

BERAČENJE ROMUNOV
Policisti so bili s strani občank obveščeni o beračenju pred trgovino Tuš na Perovem in trgovino Lidl na Ljubljanski cesti. Policista sta na kraju opravila identifikacijski postopek z državljanko in državljanom Romunije, katera sta beračila. Izdano potrdilo o plačani globi po zakonu o varstvu javnega reda in miru .

12.05.2016
VLOM V SLAŠČIČARNO
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v slaščičarno na Ljubljanski cesti v Kamniku. Neznani storilec je preko noči na vzvod skozi vhodna vrata slaščičarne prišel v notranjost slaščičarne iz katere je odtujil predal iz pulta v katerem je bil menjalni drobiž, kateri je bil kasneje tudi najden. Nastala je materialna škoda za okoli 2000 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V KOZMETIČNI SALON
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v kozmetični salon. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec tekom noči na vzvod vlomil skozi vhodna vrata v salon, od koder odtujil je 30 eurov menjalnega denarja in cca 30 pilic za nohte. Nastala je materialna škoda za okoli 400 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

 

Oglasno sporočilo