Helios Sunsi preko Rogaške do polfinala Lige NovaKBM!

0
2542
Potrebne so bile tri tekme, da se je končala četrtfinalna serija Heliosa in Rogaške, ki se je igrala na dve dobljeni zmagi. Ekipi sta v seriji odigrali super tekme, mamljive tudi za oči gledalcev, zadnja pa je bila prava poslastica. Začinjena še z navijači Tajfuna, ki so po izgubljeni borbi v Ljubljani prišli spodbujat svoje sosede, je postregla z domačim preobratom, norim vzdušjem in tudi končni slavjem Sunsev, ki se bodo tako v polfinalu udarili z novomeško Krko.

Rogaška je sicer v Domžalah odločilno tekmo odlično odprla, po prvi četrtini povedla z 22:11 in to z izvrstnim metom iz igre (67%), ki je kar ohromil domačo dvorano. Potem pa so se na tribunah pojavili še organizirani navijači Tajfuna, kar pa je očitno podžgalo domače košarkarje, ki so začeli s preobratom. Delnih 14:2 na začetku druge četrtine je bilo dovolj za priključek (25:24) in odprto borbo v nadaljevanju obračuna.

V tretji četrtini so domači prevzeli pobudo, zaustavil jih ni niti strog sodniški kriterijv tem delu tekme, odločitev o zmagovalcu pa je padla na začetku zadnjih 10 minut, ko sta kapetan Luka Vončina in Jure Močnik zadela tri trojke v nizu in popeljala Sunse v vodstvo z 59:45. Čeprav se je gostom še uspelo približati na 8 točk zaostanka, pa so bili Domžalčani tokrat enostavno dovolj zbrani, da so prednost rutinirano zadržali do konca in se tako veselili tretje zaporedne uvrstitve v polfinale državnega prvenstva.

Prvi imeni Sunsev sta bila tokrat Đorđe Lelić (7 skokov, 4 podaje) in Marjan Čakarun (9 skokov) s po 15 točkami, 12 točk in 5 skokov je prispeval Luka Vončina, 10 točk pa je dodal še Jan Močnik. Na drugi strani je bil z 11 točkami vsaj približno razpoložen le Tadej Ferme.

Jakša Vulić, trener Helios Sunsev: “Čestitke fantom, pokazali so največ kar zmorejo in iz sebe iztisnili zadnje atome moči. Zahvalil bi se rad navijačem, ki so nas potisnili naprej v kritičnih trenutkih odločilne tekme. Čestitke Rogaški, ki je bila odličen nasprotnik. Tekmo je odločil detajl, ki na prvih dveh tekmah niza ni bil na naši strani. Govorim o skoku v obrambi ter zapiranju prostora pod svojim obročem, pri čemer smo bili tokrat resnično dobri. Na tem smo zgradili ta uspeh.

Damjan Novaković, trener Rogaške: “V prvi četrtini smo igrali naravnost fantastično, od takrat naprej pa je šlo vse le še navzdol. Izgubili smo glavo in na igrišču delali nerazumljive napake. Ob tem smo imeli težave z osebnimi napakami, poškodoval se je tudi Davis. Sedaj je, kar je. Čestitke Helios Sunsem za preboj v polfinale Lige Nova KBM ter velika zahvala našim navijačem, ki so nas prišli vzpodbujati v tako velikem številu.

V ključnih trenutkih tekme je z meti z razdalje zablestel Luka Vončina.V ključnih trenutkih tekme je z meti z razdalje zablestel Luka Vončina.

Kot rečeno, Helios Sunse v polfinalu zdaj čaka obračun z vodilno ekipo rednega dela Lige za prvaka, novomeško Krko, ki je v dveh tekmah, sicer težje od pričakovanj, ugnalaŠenčur. Drugi polfinalni par je Zlatorog LaškoUnion Olimpija. Sunsi prvo tekmo igrajo v soboto, 21.05., ob 18. uri, v Novem mestu, vsi domžalski navijači, ki boste tja prišli z vsaj enim kosom Suns oblačil ali enim navijaškim rekvizitom Sunsev, pa boste deležni brezplačne karte za ogled tekme, ki vam jo poklanja naš klub! Saj veste, brez vas – ni nas!

Liga NovaKBM, 3. tekma četrtfinala (Domžale, 17.05.2016)

Helios Suns – Rogaška 74 : 58 (11:22, 28:13, 14:10, 21:13)

Helios: Močnik Ju. 7, Čakarun 15 (9 skokov), Močnik Ja. 10, Ožegovič, Vesel, Berlič, Atanacković 7 (6 skokov), Lelić 15 (7 skokov), Robertson 8, Vončina 12 (5 skokov)
Rogaška: Ferme 11, Milašinovič 5, Jotić, Fon 3, Boban 10 (5 skokov), Davis 9, Grušovnik 5, Primorac 3, Mijović 4, Remekun 8 (6 skokov), Fideršek, Ritlop

Oglasno sporočilo