Štajnu častno priznanje za arhitekturno-urbanistično rešitev

0
1884
Obveščam vas, da smo Štajn arhitekti dobili častno priznanje na mednarodnem idejnem natečaju za svojo unikatno idejo prenove stare bolnišnice v Benetkah.

Naša rešitev je bila izmed 58 prispelih predlogov s strani mednarodne komisije spoznana za zelo kvalitetno in inovativno, saj je na problem odgovarjala na zelo nenavaden, a hkrati uresničljiv način. Po mnenju ocenjevalcev je ideja zanimiva zaradi navezovanja na lokalni kontekst, odpiranja novih prometnih povezav z okolico, vzpostavljanja riviere in osredotočanja na beneški bienale. Predlagali smo, da bi na tem območju v okviru organizacije La Bienale di Venezia potekal študentski bienale tako arhitekturni kot tudi umetniški. Središče dogajanje le tega bi bili študentski paviljoni, ki bi jih postavili študenti raznih svetovno znanih univerz. S tem bi pritegnili obiskovalce, ki obiščejo dogodek in Benetke, na podlagi tega pa seveda pridobili potrebna sredstva za revitalizacijo območja.

V ekipi smo sodelovali tako arhitekti kot tudi študenti iz Kamnika in Domžal.

Štajn arhitekti tako z jasno začrtano vizijo računamo na podporo javnosti, ki bo prispevala k realizaciji tega projekta. Prav tako upamo, da bo naše znanje pripomoglo tudi k investicijam v številna podobna zapuščena območja v Kamniku, Domžalah in drugod po Sloveniji. Projekt bo v kratkem predstavljen tudi na naši spletni strani www.stajn.si in naših spletnih medijih.
Oglasno sporočilo