Kronika policijske postaje Kamnik (od 23.05. do 29.05.2016)

0
3554
23.5.2016
KRŠILA JAVNI RED IN MIR
Policisti so bili poslani na Ljubljansko cesto v Kamniku, kjer je v bližini stanovanjskih blokov alkoholizirana občanka kršila javni red in mir. Na kraju so policisti z njo opravili razgovor in jo večkrat pozvali naj preneha s kršitvami javnega reda in miru, česar pa vinjena občanka ni upoštevala in je bilo upravičeno pričakovati, da bo s kršitvijo nadaljevala. Zoper njo je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve, prav tako pa so ji policisti izdali globo.

PROMETNA NESREČA NA KAMNIŠKI OBVOZNICI
Na kamniški obvoznici je prišlo do prometne nesreče. Na kraju so policisti ugotovili, da je povzročitelj prometne nesreče vozil osebni avtomobil z neprilagojeno hitrostjo in zaradi tega trčil v vozilo katerega je pred njim pravilno vozila voznica. V tem trenutku pa je iz nasprotne smeri pripeljal še tretji voznik, kateri se je trčenju poskušal ogniti, pri tem pa je trčil v obcestno ograjo. V prometni nesreči je voznica zadobila telesne poškodbe in je sama iskala zdravniško pomoč. Nastala je materialna škoda za cca. 3.500 eurov, povzročitelju pa je bil izdana globa.

24.05.2016
PROMETNA NESREČA V KROŽNEM KRIŽIŠČU
Policisti PP Kamnik so obravnavali prometno nesrečo v krožnem križišču pri Qlandiji, kjer prišlo do trčenja med voznikoma dveh osebnih avtomobilov zaradi nepravilnega razvrščanja enega od voznikov. Policisti bodo po zbranih obvestilih povzročitelju izdali plačilni nalog.

POŠKODOVANJE AVTOMOBILA
Policisti PP Kamnik so bili poslani k stanovanjski hiši v Kamniku, kjer je prišlo do poškodovanja vozila. Na kraju so policisti z razgovori ugotovili, da sta dva zaenkrat še neznana storilca prišla do parkiranega vozila pred stanovanjsko hišo, kjer je en izmed njiju z ostrim predmetom predrl vse štiri pnevmatike na vozilu, drugi pa je razbil vsa stekla na vozilu, nakar sta oba zbežala. Policisti zbirajo obvestila in bodo na okrožno tožilstvo v Ljubljani podali kazensko ovadbo.

25.05.2016
SUM PREPOVEDANE DROGE V KOMENDI
Policisti so imeli na območju Komende v postopku mlajšega občana, kateremu so zasegli zvitek z rjavo snovjo, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zvitek s snovjo bodo poslali v analizo in nato ustrezno ukrepali.

TATVINA DENARNICE V QLANDIJI
Policisti PP Kamnik so bili poslani v trgovski center Qlandija, kjer je bila občanu odtujena denarnica. Z razgovori je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec oškodovancu odtujil denarnico v kateri je imel dokumente in nekaj gotovine. Po zbranih obvestilih bodo policisti na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

26.05.2016
PROMETNA NESREČA NA ŠOLSKI CESTI V KAMNIKU
Na Šolski cesti v Kamniku je prišlo do prometne nesreče v kateri je voznica osebnega avtomobila pri zavijanju levo v križišču odvzela prednost vozniku motornega kolesa, kateri je pri tem trčil v njeno vozilo in padel po vozišču. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan na preventivni pregled na UBKC. Nastala je materialna škoda, povzročiteljici pa je bila izdana globa.
27.05.2016
POŠKODOVANJE VOZILA NA PARKIRIŠČU V STAHOVICI
Policisti so bili poslani na makadamsko parkirišče v Stahovici, kjer je prišlo do poškodovanje vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaenkrat še neznani voznik neznanega vozila pri vožnji po parkirišču poškodoval parkirano vozilo oškodovanca in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Nastala je materialna škoda za cca. 1.000 eurov. Policisti bodo po zbranih obvestili ustrezno ukrepali.
28.05.2016
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Policisti so imeli v postopku voznika, pri katerem je obstajal sum, da vozi pod vplivom alkohola. Z njim so opravili preizkus alkoholiziranost in ugotovili, da je dejansko vozil pod vplivom alkohola. Zoper njega sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.
29.05.2016
PROMETNA NESREČA V KAMNIŠKI BISTRICI
Na PP Kamnik se je zglasil državljan Nemčije, ki je povedal, da je bil z osebnim avtomobilom udeležen v prometni nesreči v Kamniški Bistrici. Z razgovori je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prometne nesreče med dvema voznikoma, ki pa sta se že na kraju sama dogovorila o prometni nesreči in izpolnila evropsko poročilo tako, da obravnave nista potrebovala.
Oglasno sporočilo