Kronika policijske postaje Kamnik (od 30.05. do 3.6.2016)

0
2429

30.05.2016
Občanko s Kamnika je neznani storilec oškodoval s tem, da ji nakup opravljen po spletu, v vrednosti 34,00 €, ni dostavil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Policisti so bili poslani v Mekinje na Molkovo pot, kjer alkoholizirana občanka kršila javni red in mir s predvajanjem glasne glasbe. Kršiteljica ob prihodu ni prenehala s kršitvijo, niti ni hotela sodelovati s policisti ter odpreti vrat, zato je bila na kraj poklicana elektro služba, ki je  odklopila elektriko. Ker je s prekrškom nadaljevala tudi po tem in na kraju ni upoštevala zakonitega ukaza policista, je bilo zoper njo na podlagi določil 109/II Zakona o prekrških odrejeno pridržanje. Sledi globa.

31.05.2016
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in povedala, da je pozabila denar na bankomatu. Ugotovljeno je bilo, da je občanka dne 19.5.2016 dvignila 50 eurov in denar pustila v bankomatu Gorenjske banke v Qlandiji na Domžalski cesti, katerega je neznani storilec vzel in ga ni prinesel na Gorenjsko banko oziroma na policijsko postajo. Po zbranih obvestilih bodo policisti na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

 

01.06.2016
Policisti so imeli na Perovem v postopku mlajšega občana, ki so mu zasegli  PVC škatlico z NN zeleno-rjavo posušeno snovjo, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Škatlico s snovjo bodo poslali v analizo in nato ustrezno ukrepali.

Na regionalni cesti Kamnik-Ločica pod Skalo je prišlo do prometne nesreče. Na kraju so policisti ugotovili, da je alkoholizirani povzročitelj prometne nesreče vozil osebni avtomobil z neprilagojeno hitrostjo in zaradi tega trčil v stoječe vozilo. Nastala je materialna škoda za okoli 300 eurov. Kršitelju je bilo zaradi povzročitve prometne nesreče in alkohola izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu ter prepovedana nadaljnja vožnja in proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

02.06.2016
Policisti so imeli na Žalah v postopku mlajšega občana, ki so mu zasegli alu folijo in odvrženi cigaretni zavitek v katerem so bili posušeni delci zeleno-rjave rastline, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo.. Po analizi sledi ukrep.

03.06.2016
Na Ljubljanski cesti v Kamniku je prišlo do prometne nesreče z udeležbo kolesarke, ki je stolčku prevažala otroka. Na kraju so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo  zaradi nepravilne smeri vožnje kolesarke. Na kraju ni bil nihče telesno poškodovan. Kolesarki je bil izdan plačilni nalog.

04.06.2016
V Mostah so preko noči s stanovanjske hiše odtujili 3.5 m bakrenega žleba. Nastala je materialna škoda za okoli 80 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

05.06.2016
Policisti so v centru Kamnika obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Na kraju sta policista ugotovila, da je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo v času dopustovanja lastnikov.  Storilci so odtujili osebno vozilo znamke Peugeot 5008, motorno kolo Piaggio Beverly, večjo količino denarja ter več elektronskih naprav. Nastala je večja materialna škoda za okoli 60.000 eurov.  Postopek so na kraju prevzeli policisti sektorja kriminalistične policije Ljubljana.

Oglasno sporočilo